Hirdetés ▼

Lehet hogy többet eszel, mint amire valójában szükséged van? Íme, itt van lehetséges 6 ok a túlevésre.

A finom falatokkal nincs gond, egészen addig, ha hízásnak indulsz és kiakad a mérleg nyelve alattad. Ahhoz, hogy megakadályozd a túlevést, ismerned kell az okait. Mike Roussell, a MH táplálkozási szakértője elárulja, mi állhat a probléma hátterében.

1. Jutalomként tekintesz az ételre
Könnyen válhat szokássá a jutalmazás, így nem csak különleges alkalmakkor engedsz a csábításnak. Érdemes megfigyelned, mikor jutalmazod meg magad 1 pohár bornál többel, vagy mikor eszel étteremben. Ha ez napi szinten előfordul, próbáld meg ritkítani a számot.

2. Gyakran mondod: “már úgyis mindegy”
Ismerős a helyzet, amikor benyomsz egy szelet pizzát, amit rögtön utána követ a második is? Hiszen miért ne, már úgyis felrúgtad a diétád” Ha a következő kijelentés gyakran elhangzik a fejedben, érdemes egy kis önvizsgálatot tartanod. 1-2 szelet pizza még nem a világ, de ha rendszeresen jóval többet eszel belőle, akkor komoly gondjaid lehetnek később.

3. Túl szigorú vagy magadhoz
Ne idegeskedj a gyorséttermi vacsorád után. Inkább fogadd meg, hogy másnap jobban odafigyelsz.

 

4. Túl gyakran eszel étteremben
Ha nagy adagokat adnak, az rajtad is meg fog látszani. Válassz olyan helyet, ahol egészséges ételek közül is választhatsz, így nem kell aggódnod.

5. Valami elvonja a figyelmed
Ha tévézés, netezés vagy munka közben eszel, nem tudod kontrollálni, mennyit is fogyasztasz. Kutatások bizonyítják, hogy multitasking közben sokkal több kalóriát viszel be.

6. Fáradt vagy
Előfordulhat, hogy az alváshiány miatt nem tudsz megálljt parancsolni az étvágyadnak. Egy kutatás szerint ugyanis a rossz alvás hatására gyengül az akaraterőd. A kulcsszó a pihenés.

(Forrás: Men’sHealt)

Ne légy irigy, oszd meg a többiekkel is!
Kapcsolódó cikkeink ▼