Hirdetés ▼

Ha Pesten jársz mindenképp próbáld ki a párizsis szendvicset – Laza Pala nyitott a Palatinuson

Bíró Lajos séf gondolt egyet, és megcsinálta az echte magyar streetfoodot – páűrizsis szendvics a legmagasabb szinteken.

Kezdjük ott, hogy ez nem egy sima párizsis szendó. Egy 99% húsból készült, 17-18 dekás szeletről van szó, kovászos kenyéren, házi készítésű majonézzel, szeletelt főtt tojás és zöldség, csemegeuborkával karöltve. Egy laktató, emberes adag csak egy ezresbe kerül, úgyhogy simán megéri.

Hasonlóan jó mellesleg a dunabogdányi kisüzemből érkező méretes lecsókolbász, vagy a rántott hús (ami itt Laza Bécsi néven fut). Ez egy laza  negyvendekás húsadag majonézes, újhagymás házi kenyérrel, kovászos uborkával. A csirke pedig nem éppen egy apró combocska: egy fél csirkét adnak majdnem, combbal, mellel, szárnnyal, joghurtban pácolva, kovácslemezen ropogósra sütve, krumplisalátával.

A húsmentes fogásra vágyók hideg tésztasalátát kérhetnek paradicsomos és olívabogyós verzióban. A gyerekeknek is kedveskednek, gofrik különleges ízekben, mint a mascarpone, piros gyümölcsök, banán, nutella.

Irány a Margit-sziget, ha a közelben jársz!

(Forrás: Player)

Ne légy irigy, oszd meg a többiekkel is!
Kapcsolódó cikkeink ▼