Hirdetés ▼

A “Tetovált Séf” 5+1 jótanácsa a hétvégi grillpartidhoz

Serényi Zsolt – közismert nevén a Tetovált Séf – közel 20 éve a szakmában van, és küldetése, hogy a BBQ életérzés meghódítsa magyarországot is. Azzal kezdi, hogy 6 biztos tippet ad hétvégi grillezéshez, alapos BBQ jelenléttel.

1.) Találd meg a tökéletes alapanyagot!
Amik a grillrács előtt a legízletesebb falatok, azok még jobban feldobják az egészet grillrács után is. Zöldség, hús, sőt, nyugodtan gyümölcsökkel is próbálkozhatsz. Ez az egyik legnagyobb előnye, hogy nehéz melléfogni alapanyagok tekintetében.

2.) Kísérletezz bátran
A füstben bízhatsz. Bármivel kísérletezel, csak nyugodtan, mert a grillen minden csak finomabbra sül. Használj friss zöldfűszereket, hogy tutira menj. Ha ennek ellenére valamelyik húzás kicsit félresikerül, bizonyára ott a hús és a többi, Ne aggódj!

3.) A szén a lelke… a hőellátásnak
A megfelelő szenet könnyű kiválasztani: kerüld az aprószemű gagyit, válassz a nagyobból, lehetőleg egyenletes darabokkal. Az egyenletesen eloszló szén egyenletes hőelosztást nyújt.

4.) Gondolj a vegákra, ha társaságban vagy
Sosem érthetjük meg egy vegetáriánus hogy bírja, de legyünk tekintettel rájuk. Minél többen ülitek körbe a parazsat, annál biztosabb, hogy lesz közöttük valaki, aki nem rajong a húsokért. Zöldséget, gyümölcsöt és sajtot is lehet grillezni. Semmi sem lehetetlen, csak akarni kell.

5.) Olcsó húsnak híg a leve…
Felejtsd el, hogy a multitól hozod az olcsó szart. Egy rendes hentes tud majd neked ajánlani kiváló árut, aminél semmi szükség nem lesz arra, hogy mindenféle páccal elnyomd a valódi (valójában minősíthetetlen) ízt. Egy rendes húsnál nem kell majd más, csak só és bors. Ennyi.

+1) Válogasd meg az eszközeidet, vagy kísérletezz azzal is.
Ha nincs lehetőséged nyílt lángos eszközt használni, vannak kisebb kaliberű gázos sütők is. Ha pedig nem szeretnél ilyen módszerekkel bajlódni, fogj egy serpenyőt és mehetsz a konyhába (bár ez nem az igazi).

Jó étvágyat!

Ne légy irigy, oszd meg a többiekkel is!
Kapcsolódó cikkeink ▼