Hirdetés ▼

Ez az 5 motiváló film majd mindent átír, amit eddig az életedről gondoltál

Ezt az 5 filmet valós történetek ihlették. Ettől annyira motiváló, és ettől annyira hiteles.

A problémáink közepette a legtöbb erőt abból meríthetünk, ha pozitív példákat látunk, hogy igen, vannak akik megcsinálták. Vannak, akik képesek rá. Vannak, akiket nem tántorít el némi akadály. Ha nekik ment, akkor neked is. Bármi lehetséges. Ez az 5 film az akarat, kitartás, erő szimbólumai.

A fegyvertelen katona

Sztori: A második világháború idején egy amerikai katonai orvos, Desmon Doss fegyvertelenül indul a csatamezőre, ugyanis erkölcsi nézeteivel ellenkezik az emberölés. A férfi hőssé válik, amikor a háború legvéresebb, okinawai összecsapásában egyetlen elsütött fegyver nélkül hetvenöt ember életét menti meg, kiérdemelve ezzel a Kongresszus Becsület Érdemrendjét.

A Mel Gibson rendezésében készült háborús dráma nagyon nagy volumenű alkotás. Amikor Desmond T. Doss-t megkérdezték hogy hány katonát mentett meg, ő körülbelül 50-et mondott. Egy szemtanú szerint közel 100-at. Megegyeztek 75-ben. Az 59 nap alatt leforgatott filmre 14 évet kellett várni attól kezdve, hogy ötletként megszületett.

A király beszéde

Sztori: II. Erzsébet királynő édesapja, VI. György bátyja lemondását követően került a trónra. A király erős dadogása miatt nem érezte magát alkalmasnak az uralkodó szerepkörére, és képtelen volt nyilvános beszédet tartani. Számos kezelésen vett rész, miután megismerkedett a liberális Lionel Logue-gal, aki a hagyományostól meglehetősen elétrő módszerének köszönhetően végül vissza tudta adni György önbizalmát és hangját is.

Lione Logue naplóját kilenc héttel a forgatás előtt találták meg. Feljegyzéseit beépítették a már kész forgatókönyvbe.

Életrevalók

Sztori: Philippe, a gazdag francia arisztokrata párizsi lakosztályában állandó ápolót keres maga mellé, ugyanis egy baleset következtében nyaktól lefelé megbénult. Az állásra rengetegen jelentkeznek, közöttük Driss, egy szenegáli fiatalamber, aki most szabadult a börtönből. Két egymás számára ismeretlen világ találkozik, kettejük között azonban a bolondos és vakmerő kalandok során életre szóló barátság szövődik.

A valódi karakter az életigenlő ápoló hatására ismét megnősült, és állítólag két további gyermeke született.

Carter edző

Sztori: Alaposan felkavarja a kedélyeket a Richmondi Középiskola új kosárlabda edzője, Ken Carter, aki hátrányos helyzetű, többnyire az utcán és nem a tanteremben lézengő diákjaitól megköveteli, hogy jó jegyeket szerezzenek, és igényesen öltözzenek fel a meccs előtt, különben nem játszhatnak. A szigorú edzővel nem lehet packázni, még arra is hajlandó a fegyelem és a diákok oktatása érdekében, hogy lefújja az edzéseket, ameddig a tanulmányi eredmények nem javulnak.

A film emlékezetes momentumokkal van tele. Akár azzal, hogy a különféle cseleket, kosárlabdás mozdulatokat egy nőhöz hasonlította, akár azzal, hogy a tanulást mint motivációs eszközt használta fel.

Férfibecsület

Sztori: Bayonne a hírhedt kiképzőközpont, ahová sorkatonaként érkezik meg Carl Brashear. Kemény kiképzőtisztje, Billy Sunday mély ellenszenvvel viseltetik iránta, mivel a déli államok szülötteként komoly előítélettel viseltetik a fekete bőrűek iránt. Brashear azonban nem adja fel, és megmutatja, mire képes. Búvárként nyújtott teljesítményével lenyűgözi Billyt, aki hajlandó kiállni mellette, mikor a férfi bevetés közben elveszíti lábát, és ezért le akarják szerelni. Ezzel azonban magára haragítja sok bajtársát és felettesét.

A film az amerikai haditengerészet támogatásával készült. A filmben megjelenő jellemfejlődés és jellemábrázolás tökéletes példát mutat mindenkinek. Alapmű!

(Forrás: Mafab)

Ne légy irigy, oszd meg a többiekkel is!
Kapcsolódó cikkeink ▼