Hirdetés ▼

Most ne azzal foglalkozz, hogy már lassan átugrottuk a nyarat, hanem azzal, hogy a kockahasad ne jövő májusban kezdd el felépíteni

A kockahas egy teljes napi meló. Sőt, nem egy teljes napi meló, hanem több hét és több hónap, és még annál is több. Lehet, hogy a teljes életmódodat kordában kell tartanod, de lehet, hogy csak néhány apróságra kell figyelned. Ez az 5 oka annak, hogy még mindig csak a pocak van meg, a kockák meg a nagy gömb alatt rejtőznek valahol, jó mélyen. A legjobb hírünk: többnyire csak rajtad múlik!

Jó, jó, van benne egy kis genetika is… A kockahas legnagyobb kérdése nem az, hogy képes vagy-e rá, hanem az, hogy mennyi időbe fog ez kerülni neked. A dolog bár egyénenként változik, azért bőven benne vannak a mindenkire jellemző alap dolgok is. Ilyen a (sajnos nem változtatható) genetika, (az ugyancsak nem befolyásolható) életkor, edzettségi szint, életmód, beleértve a stressz és alvás idejét is. TOP 5 ok, amiért még nem látszik a kockahasad:

Genetika!

“…a genetikai adottságaink függvényében, az ésszerűség határain belül, egészséges körülmények között hozzuk ki magunkból a lehető legtöbbet!…” – nyilatkozta korábban Czanik Krisztián személyi edző az Igényesférfi magazinnak. Valljuk be magunknak nyugodtan, hogy igaza van. A genetikán változtatni nem tudsz, de a következő négy pont csak és kizárólag rajtad és a te akaratodon múlik.

Bár csak 10 érvünk van a rendszeres sport mellett, nagyon megfontolandó ” SzevaszFaszi.hu

A rendszeres testmozgás témáját már boncolgattuk itt nem egyszer, tudjuk mennyire jót tesz az egészségnek, javítja a szexuális életünket és szinte 180 fokos fordulatot vesz az életed ha elkezdesz többet mozogni, gyakorlatilag jelentős életmódbeli változások következnek be. Fokozza a dopamintermelődést! A dopamin az a hormon ami a boldogságodat okozza.

Tudatos edzésprogram!

Ha szálkásítani akarsz (márpedig ha kockahasat akarsz nyilván ez a terv) kardió és a súlyzós edzéseket javaslunk. Jó, hát ha tőlünk nem elég hiteles, valójában a szakemberek javasolják ezt. És ez komoly! Ezen kívül nagyon nagy szerepe van a pihenőidőnek és a regenerálódás idejének is. Ebbe természetesen beleszámít a megfelelő alvás, nem csak minőségileg de mennyiségileg is. A kevés alvásmennyiség miatt az étvágyat szabályozó hormonok egyensúlya is felborulhat. Az éhségérzet akkor is állandó, amikor éppen aludnod kéne, így egy nap sokkal többször kell enned ahhoz, hogy továbbra is jól érzed magad, ezzel pedig könnyedén az elhízás rögös útjára tévedhetsz.

A diétát felejtsd el!

A diéta másfajta szálkásítás esetén esetleg oké lehet, de mivel te kockahasat szeretnél, felejtsd el! Ezzel pedig nem azt akartuk sugallni, hogy zabálj mint egy állat, csak annyit, hogy a koplalás nem a megfelelő módja a kockahas csinálásnak. A másik bukó a diéta mellett a különböző étrend-kiegészítők fő étkezésként való fogyasztása, ami úgyszintén teljes tévút. A rendszeres mozgás, mint a fentebb említett kardió és a súlyzós edzések elképesztő mennyiségű vitamint vesznek ki belőled, ezeket pedig mindenképp pótolni kell, még kiegyensúlyozott étrend mellett is. Az alap, hogy érdemes kerülni a cukrot, fehér lisztet, a telített zsírokat, a feldolgozott élelmiszereket, az alkoholt, és célszerű minél több rostban gazdag ételt, zöldséget, zsírszegény fehérjeforrást választani. Ezt jelenti a tudatosság, és ez még önmagában nem diéta!

Életmódváltás 5 lépésben – így csináld! ” SzevaszFaszi.hu

Ideje elkezdened dolgozni a beachbody -n, amivel majd nem szégyellsz a Balaton parton végigvonulni a nyálcsorgató, kiéhezett, napozgató hölgyek között. Ezen felül egy új embert köszönthetsz a személyedben, aki az egészséges életmódjának köszönhetően 180 fokos fordulattal veszi be a világot. Róma sem egy nap alatt épült! ..

Figyeld a testzsírszázalékot!

Tudjuk, egy köcsög dolog ilyen elképesztő tanácsot adni, de ez a teendő. Ahhoz, hogy jövő ilyenkor már a napon nézelődő csajoknak mutogasd a kockáid, figyelned kell az optimális testzsírszázalékra, ami úgy kábé 10-12 százalék körül van. Ez alatt már káros, ez felett pedig a kockáknak nyoma sincs.

Az elhatározás + némi összetevő…

Egyéb összetevők = Az időd és a szorgalmad. Remek egyenlet, nemde? Heti 2-3 alkalom minimum, amikor a maximumon odateszed magad, és nem nyafogsz, nem szarozol, hanem csinálod. Keményen tolod, míg ki nem purcansz! A rendszeresség döntő fontosságú, és olyat sosem tehetsz, hogy idő híján majd hétvégén bepótlod, mert nem fogja helyettesíteni a megszokott napokat.

… és hogy miért csináld?

Ha más nem, hát ezért:

Ja, hogy ezért akartad. Meggyőzött?

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼