Hirdetés ▼

Támogatás

Ezt az 5 külföldi úticélt javasoljuk egy unalmas áprilisi hétvégére

Bakancslistás helyek egytől egyig. Most, hogy itt a tavasz, igazán kedvet kaptunk némi utazgatáshoz, sétához a japán cseresznyefa-virágzás közepette vagy egy kis kószáláshoz Párizs belvárosában.

Kiotó

A legendás kiotói cseresznyefa-virágzást megnézni egyszer az életben szinte kötelező. Ilyenkor elképesztő látvány ezek között a fák között sétálgatni, nem mellesleg egyébként roppant romantikus is, úgyhogy semmiképp se egyedül menj. A japán ősi kultúrát és a modern életmódot vegyítő Kioto -ban mindent megtalálsz amire vágysz. Ha elég szemfüles vagy valódi gésákat is láthatsz, akik teaházakban múlatják az idejüket. Mondjuk oda csak ajánlásos alapon lehet bejutni.

Tucson

Meleg, homok, sivatag… elsőre nem tűnik annyira vonzónak. De ha azt mondjuk neked, hogy itt találhatóak Amerika nyugati szimbólumai, azok a hatalmas kaktuszok, akkor sem indulnál el? Hegyikerékpáros és túraútvonalas ösvények százai kanyarognak végig a vidéken, Tanque Verde Ranch -ben pedig vezetett túrákra indulhatunk szakértők által irányított útvonalakon.

Sevilla

Nyáron nem ajánljuk, baromi meleg, mediterrán városka, és a hófehér falak szinte vakítanak. Nem közép-európai embernek való. Ám tavasszal a nyüzsgés megállíthatatlan, az éjszakai élet pedig ugyanúgy pezseg, mintha csak nappal lennénk, sőt, lehet jobban. Az óváros egy felejthetetlen élmény, mindenképp látogasd meg ottjártadkor.

Párizs

Tengeren innen és tengeren túl – Párizs és New York majdnem ugyanolyan ” SzevaszFaszi.hu

Az ismeretlen videós utazó nem csak nagyon szerencsés, hogy mindkét nagyvárost élőben is megnézhette, hanem rendkívül figyelmes, mert észrevette mennyi hasonlóság van New York és Párizs között. Lehet, hogy az emberek nem egy nyelvet beszélnek és a kultúra is teljesen különbözik, azonban valamilyen furcsa oknál fogva szinte rémisztő, hogy mennyi minden egyezik.

Riga

Lettország már eléggé keleten van ahhoz, hogy valami újban legyen részünk. Többek közt az UNESCO világörökség részét képező Vecriga óvárost is itt nézhetjük meg. A macskaköves városrész az egyik legérdekesebb látnivalója a lett fővárosnak. Riga az egyik legrendezettebb, legzöldebb, legélhetőbb város a földrészen.

(Fotók: Unsplash | Forrás: Roadster)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼