Támogatás

A magyar láncnélküli bringa nem új, de mindig megújul

A startup az utóbbi időben nem csak komoly befektetéseket kapott, de olyan új dizájnolásokat és több kézzel hajtható biciklifajtát találnak ki ezzel a láncnélküli technológiával, hogy felfigyelt rájuk a világ is.

A működése lényegében így néz ki: a pedálokat forgatva a velük kapcsolatban lévő lengőkarok előre-hátra alternáló mozgást végeznek. Amíg a lengőkar az egyik oldalon előre mozdul, letekeri a hátsó agyon lévő kötéldobról a kötelet, ezáltal megforgatja a kereket. A másik oldalon a lengőkar eközben hátra mozdul, a kötél pedig visszacsévélődik a dobra a kötéldob belsejében lévő rugónak köszönhetően. Ez a két folyamat zajlik felváltva mindkét oldalon.

Aki ebből nem ért semmit, nem hibáztatjuk.

Bár korábban megpróbálkoztak már üzletekben eladni, nem sikerült. Egyrészt a vásárlók már úgy mentek, hogy konkrét ötleteik voltak azzal kapcsolatban milyen váltót, vázat, egyebet akarnak, másrészt maguk az üzlettulajdonosok is úgy kezeltél az új biciklit, mint valami eszement ötletet.

Így néz ki működés közben, talán érthetőbb mint a fenti magyarázat:

Az üzletekben való bukás után már nem csak különböző típusokat, mint a kézi meghajtású stringbike -ok és hasonló különlegességeket gyártják, hanem olyan különleges dizájnt adnak a bringáiknak mint a videóban szereplő, vagy mint ami felkeltette a BeutifulLife dizájnmagazin figyelmét is és hoztunk is belőle pár fotót. Ebben a színben simán elfogadnánk mi is, noha nem valószínű, hogy egy működő, strapabíró és egyszerűbb láncos rendszert lecserélnénk erre:

Még több érdekesség a Stringbike weblapján!

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!