Támogatás

A fenntartható jövő közös ügyünk, ezt a Nestlé is pontosan tudja

A Párizsi Egyezmény legnagyobb vállalásához szeretnének hozzájárulni, ami arról szól, hogy a világ átlag-hőmérsékletét 1,5 Celsiussal sikerüljön csökkenteni az elkövetkezendő években, és azt ígérik 2050 -re elérik, amit kitűztek maguknak.

A Nestlé konkrétan megfogalmazta, hogy melyek azok a kritikus pontok amelyeken változtatni tudnak annak érdekében, hogy a zöld jövő megvalósulhasson, illetve egyáltalán beszélhessünk olyanról, hogy jövő.

  • Több olyan terméket gyártanának, melyek a gyártás során jelentősen csökkenti a vállalat ökológiai lábnyomát a mostani állapothoz képest.
  • Sokkal szorosabb együttműködést kezdeményezme a földtulajdonosokkal, hogy továbbra is a legjobb minőségű tejből és alapanyagokból dolgozhassanak, eközben segítve a gazdákat.
  • Teljes mértékben megújuló energiát használnának gyártóegységeikben, amiknek egyébként 1/3 része már ilyen.
(Fotó: @petibalt)

A Nestlé 100 legnagyobb disztribúciós központjában az elmúlt négy évben közel 40 százalékkal csökkent az üvegházhatású gáz-kibocsátás, viszont amellett, hogy ilyen nagyszerű dolgokat fontolgat és tervez az óriásvállalat, illetve már most eredményeket ér el, nagyon komoly vádak érik: a The Guardian írta meg nem olyan rég, hogy a kanadai őslakók kilométerekre járnak vízért, amiért a Nestlé elszivattyúzza az összeset a környékről, továbbá olyan feltételezések láttak napvilágot, hogy egyeduralkodóvá akarnak válni a teljes tisztavíz-piacon. Ez valóban nem szép dolog…

Olvastál már Greta Thunbergről és a klímasztrájkról?

Március 15. nem csak a mi nemzeti ünnepünk miatt volt fontos ” SzevaszFaszi.hu

Persze nekünk magyaroknak a legfontosabb, de a világon olyan eseménysorozat zajlott, ami méltatlanul kevés helyet kapott a magyar médiában. A klímasztrájk azonban éppen annyira szükséges mint megemlékezni nemzeti hőseinkre! Teljesen véletlen, hogy a világon zajló békés de annál hangosabb tüntetéssorozat egyik fő momentuma éppen erre a napra esett, de ennek semmi köze nem volt a mi ünnepünkhöz.

(Borító: @petibalt)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!