Támogatás

“Valójában Westeros volt az első hely, ahol megnyitott a Starbucks”

Ezen a címen biztos fennakadtál, pedig nem mi találtuk ki, hanem Bernie Caulfield a népszerű Trónok harca sorozat egyik vezető producere.

A feltételezések, pontosabban egy médiaelemző és egy reklámügynökség adatai alapján az alábbi Starbucks poharas Trónok Harca baki milliárd dolláros ingyenreklám a gigavállalatnak, és köszönik szépen, jól jött.

A Daenerys előtt felejtett elviteles pohár, amire mindenki csak Starbucksos pohárként utal, azért kerülhetett oda, mert vélhetően az egyik stábtag ottfelejtette, majd később a vágások során sem vette észre senki. A színészeket és stábtagokat a forgatási helyszíneken egyébként mindig étellel és itallal látják el a zavartalan forgatás biztosítása érdekében.

Eszetlen nagy reklám, amivel mindenki jól járt!

A Twitter szóvivője elárulta a kíváncsiskodó sajtósoknak, hogy egyetlen nap alatt tízszer annyi tweetet írtak a felhasználók a Starbuckssal kapcsolatosan, mint általában, konkrétan 310.000 olyan tweet jelent meg 24 óra leforgása alatt amely a Daenerys előtt felejtett pohárról szól.

A filmes termékelhelyezésekre specializálódott Hollywood Branded vezetője, Stacy Jones szerint 250.000 és 1.000.000$ körüli összeget kellett volna ezért fizetnie a Starbucksnak, ehelyett teljesen ingyen 2,3 milliárd dollár értékű reklámot kaptak a virális terjedésnek köszönhetően. Nagyon nem mindegy!

Ennek biztosan ott a helye a valaha volt legnagyobb és legpozitívabb kampányok között a reklámtörténelemben
– mondta Jones

Valójában nem az, ami!

Az a papírpohár egyébként, mint kiderült, nem bizonyított, hogy a Starbucks pohara, csak feltételezések vannak arra vonatkozóan, hogy a minta valójában a Seattle -i kávézólánchoz köthető. Valóban zöld és fehér, de nincs egyetlen olyan jól kivehető és jól fényelt felvétel sem (a jelenetnek köszönhetően) ami alátámasztaná ezt, vagy akár az ellenkezőjét.

A Starbucks ennek ellenére persze meglovagolta az ingyenreklámot (mi is így tettünk volna, nyilván), és annyit reagáltak, hogy meglepődtek azon, hogy Daenerys nem a sárkánygyümölcs ízesítésű italukat rendelte.

Starbucks Coffee on Twitter

TBH we’re surprised she didn’t order a Dragon Drink.

A rajongók persze már megint konteókat gyártanak és úgy vélik, az HBO egyszerűen eladta a sorozatot a kávézóláncnak. Tipikus…

(Forrás: Forbes)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!