Támogatás

A Super Bowl számokban:

A világ egyik legnézettebb sporteseménye az NFL szezon döntőjén sosem volt ilyen kevés pont, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy a New England Patriots győzedelmeskedett a Los Angeles Rams csapata felett.

Az amerikai Forbes gyűjtötte össze a legérdekesebb számadatokat:

0: Ennyi dollárt kapott a Maroon 5 az NFL -től és a félideji Show -t támogató Pepsitől. Az esemény annyira nézett, hogy a reklámértéke jóval nagyobb mint amennyit fizetni lehetne érte, így minden évben ingyen lépnek fel azok a megtisztelt zenekarok vagy énekesek, akiket meghívnak.

2: Az amerikaiak nagyon szeretnek hotdogot majszolni a meccs ideje alatt (ez általában jellemző rájuk amúgy), ez pedig mindössze ennyibe került. A perec a popcorn illetve az üveges víz szintén ennyire olcsó volt. Tavaly a minnesotai helyszínen ez 15 dolcsiba került.

3: Ennyi alkalommal rendeztek ezzel együtt Atlantában Super Bowl -t. Legutóbb 2000 -ben.

115: Csak ennyi kamera figyelte minden szögből az eseményeket.

3861: Az átlagos jegyárak a viszonteladási jegyárakat is beleszámítva a meccs előtti 1 hétben. Bizony, borsos ára volt egy jó helynek a Super Bowlon.

118 000: Ennyit kaptak a győztes csapat tagjai, de a vesztesek sem szomorkodhatnak, mert fejenként 59 000 dollárt osztottak szét köztük.

5,2 millió: A reklám az igazán nagy kasza ilyenkor. Egy fél perces reklám a szünetekben nem kevesebb mint 5,1 és 5,3 millió dollár közt mozgott.

15 millió: Tom Brady mellett Stephon Gilmore is ennyit keresett a szezon alatt. Kenyérgondjaik nem adódnak most egy darabig.

103,4 millió: Nem véletlen mondjuk, hogy a világ egyik legnézettebb sporteseménye, ugyanis ennyien nézték a TV képernyőn keresztül élőben az eseményeket.

1,38 milliárd: a hotdog mellett a másik amerikai kedvenc a csirkeszárny. Ennyien rágcsáltak csirkeszárnyat a Super Bowl hétvégéje alatt a Nemzeti Baromfi Tanács (National Chicken Council) felmérése alapján.

3,2 milliárd: Ennyit ér a Rams…

3,8 milliárd: Ennyit pedig a Patriots…

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!