Hirdetés ▼

Támogatás

Az Adidas nagyon komolyan veszi a műanyag-hulladék elleni küzdelmet

Nyolc millió tonna műanyag. Ennyi kerül a vizeinkbe a partok mentén, az óceán kellős közepén és a folyóinkba is. Az Adidas, legalább cseppként a tengerben szeretné visszaszorítani ezt, és ezért elég sok mindent tettek már eddig is. Nem sok világmárka van amelyik ennyit foglalkozik a kérdéssel. Szerintünk ez kéne legyen az alap, nem pedig a ritka kivételek egyike.

Idén már harmadszor csatlakozik a Run for the Oceans kampányhoz a cég. Június 8. és 16. között minden lefutott kilométer 1$ adomány a Parley Ocean School Programhoz. A cél: 2024 -re teljese mértékben 100% -ig újrahasznosított anyagot használni a mostani poliészter helyett, többek közt a cipőkhöz is.

A fiatalok környezettudatos hozzáállását elősegítő Parley Oceans Schoolhoz tavaly nagyjából 1 000 000$ -al támogatták azt oktatást. A program olyan helyeken működik, ahol a legkritikusabb a műanyagszennyezés, és a legjobb, hogy már fiatal korban megértetik a szennyezés súlyos következményeit.

A márka elkötelezett híve az újrahasznosításnak, korábban is készültek így cipők:

Óceáni hulladékból újrahasznosított Adidas-csuka ” SzevaszFaszi.hu

Óriási ötlet, hatalmas fejlődés! Az Adidas valami olyat indított el, ami mellett több gyártó csak kampányolt, meg szövegelt. Respect! Tavaly már bemutatták a cipőt, amit óceáni hulladékból készítettek, mostanra pedig legyártottak még 7000 darabot, 200$ -os áron. A projektet egy környezetvédő csoporttal, a Parley for the Oceans-szel keltették életre.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼