Hirdetés ▼

Támogatás

Ahhoz képest mennyire drága, gyorsan fogy a Bugattigyilkos Henessey Venom

A 480 km/h sebességre képes Hennessey Venom F5 -ből a gyártó mindössze 24 darab legyártását tervezi. Ebből a fele már el is kelt. 

A nevét a legerősebb hurrikánbesorolásáról kapó F5 nem véletlen rendelkezik ilyen kedves megnevezéssel, ugyanis a 480km/h végsebességével a Bugatti Cheron ehhez képest nagyjából értéktelen. Az 1,6 millió dolláros (405 millió forint) összeg nem ijeszti el a vásárlókat, mert a limitált széria fele elfogyott úgy, hogy még el sem készült. Mondjuk azt azért érdemes megemlíteni, hogy a kategóriájában árban kissé alatta van a többiekének, a nagyobb végsebesség ellenére, ugyanis a konkurencia az ilyen autókat 2 millió dollárnál (506 millió forint) is nagyobb összegért dobálja.

Míg a korábbi Hennessey Venom GT egy Lotusra épült, addig a Hennessey Venom F5 egy teljesen új fejlesztésű szuperkönnyű sportkocsi. A motorháztető alatt rejtőző 1600 lóerős 8 literes biturbó V8-as erőforrásnak mindössze 1338 kilogrammos tömeget kell mozgatnia, így a Venom F5 a gyártó közlése szerint 10 másodperc alatt gyorsul 0-ról 300 km/h-ra. A Henessey legnagyobb dobása ez, és mindössze 30 másodperc elég ahhoz, hogy 400 -ig gyorsuljon, majd pedig onnan állóra fékezzen.

(Forrás: HVG)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼