Támogatás

Ilyen lesz a Bentley 2035 -ben!

Amikor egy ilyen extravagáns luxusautót látunk, akkor nehezen tudjuk elképzelni, hogy 2035 -ben hogy akarunk a Zöld Jövőre koncentrálni, annak ellenére is, hogy természetesen ez is elektromos lesz. A rengeteg LED és a belső tér különleges anyagai azt gondolnánk iszonyatos környezeti teher árán valósulhat meg, pedig…

A Bentley 100. születésnapja alkalmából nem a múltat idézi fel ahogy például a BMW tette korábban, hanem a jövőbe repített mindannyiunkat a Bentley EXP 100 GT koncepciójával. Persze a jövőbe mutató fejlesztések nem azt jelentik, hogy a hagyományos formákkal nem foglalkoznak, mert ahogyan eddig minden Bentley modellben, az impozáns formák most is megjelennek.

Az autó baromi hosszú és igen tekintélyes, 5,8 méter hosszú, 2,4 méter széles valamint több mint 1900(!) kilogrammot nyom a karbonszálas váz és alumínium elemek ellenére is, szóval ha ez megvalósul, akkor elmondhatjuk, hogy van benne anyag rendesen. A 6000 LED -ből álló orrész biztosítja, hogy távolról is mindenki ámulhasson azon, milyen zseniális Bentley modellt építettek.

Az “Active Aero” -ra keresztelt keréktárcsák a Pirelli gumikkal nem csak a kerekek formáját, de az időjárási és tapadási körülményeknek megfelelően a gumi mintázatát is változtatni tudják majd, ami egészen rendkívüli, szó szerint futurisztikus elképzelés. A tapadásra nagy szükség is lesz, mert 1500 newtonméter forgatónyomatékú elektromos hajtáslánc rejtőzik majd az elegáns váz alatt, mely két és fél másodperc alatt 100km/h -ra gyorsítja a bámulatosan nehéz autót, és még így is azt ígérik, hogy 700 kilométert simán megtesz egy töltésre, 15 perc alatt pedig 80% -ig feltölthetőek az akksik.

Az az intelligens rendszer ami az autó utasterében várható, egyszerűen őrület! A személyi asszisztens biometrikus adataink rögzítésére is képesek lesznek, a vérnyomásunktól elkezdve egy csomó fontos adatig. A “volán mögé ülni” gyakorlatilag már nem vezetést, csak utazást fog jelenteni, és az intelligens rendszereknek köszönhetően a külső fényeket figyelembe véve szabályozza, mennyi fény jusson az utastérbe, hogy az ne zavarjon senkit. Sőt, amire tényleg azt mondhatjuk, hogy túlzás:

korábbi utazások képeit láthatják a bent ülők, így például borús idő esetén is olyan képet kapunk, mintha ragyogó napsütésben autókáznánk.

A beltér önmaga egyébként ténylegesen a fenntartható jövőre összepontosít anyagfelhasználását illetően, így a bortermesztés melléktermékéből készített bőrből valamint, tőzegből készített gyapjúból lesznek az ülések. Persze 2035 még messze van és most még valóban meredeknek tűnnek az ötletek. Ha más nem, legrosszabb esetben inspirációként szolgálhat majd a jövőben.

Ez meg már maga a valóság:

A Tesla önvezető kamionja sehol sincs a Volvo innovatív járgányához képest ” SzevaszFaszi.hu

Még az ősszel mutatták be a Vera elnevezésű önjáró kamiont, aminek egyszerűen nincs fülkéje, méghozzá azért, mert semmi szükség rá. A kamion egy előre beprogramozott útvonalon képes nagy terheket vontatni, egyenlőre mindössze 40 km/h sebességgel, még csak a göteborgi kikötőben húzza a konténereket, de azt viszont nagyon pontosan, a forgalmat figyelembe véve.

(Forrás: Igényesférfi)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!