Hirdetés ▼

Támogatás

Egy 2000 fős településről most egy nagy New York -i gálára tart “A kölyök”

A 25 éves “kölyök” becenévre hallgató Borics Ádám gyorsan a csúcsra ért amit egy MMA -s elérhet. A magyar harcos a világ második legnagyobb MMA-szervezetében, a Bellatorban kapott helyet. A 2000 fős Sirokról indult fiú pár napon belül a New York-i Madison Square Gardenben fog megküzdeni ellenfelével. Nagy dolog ez ilyen fiatalon, mi magyarok pedig büszkék lehetünk rá. A Player.hu által készített interjúból szemezgettünk:

A soron következő Bellator gála New Yorkban, a Madison Square Gardenben lesz megrendezve, amin az eddig veretlen (12-0) magyar srác is részt vesz. Ma már Floridában él, de egykoron még a 2000 lakosú Sirokról indult, úgyhogy volt hova feljönnie.

Sirokon nőttem fel, Egertől 20 kilométerre, egy kétezer fős faluban. A középiskola első évében a barátaimmal elmentem egy thai boksz edzésre, szerelem volt első látásra. Előtte bankár akartam lenni, de annyira megtetszett az egész, hogy innen már egyenes út vezetett az MMA-hoz.
Kezdetben nyilván nehéz volt, középiskola után rögtön elköltöztem a szüleimtől, masszőrként dolgoztam, közben edzettem. Azért költöztem Egerbe, hogy lehetőségem legyen fejlődni. Az elején különösen nehéz volt, mert Európában és főleg Magyarországon gyerekcipőben jár az MMA. Nem volt menedzserem, kevés volt a meccslehetőség. Az első profi meccseim úgy néztek ki, hogy hétfőn szóltak, hétvégén Bécsben vagy Boszniában kellene bunyózni.
– válaszolt a Player.hu kérdésére az MMA harcos fiú.

… és hogy hogy került a Bellatorhoz?

Amikor 2017 -ben kiment Amerikába a kevés meccslehetőség miatt, az ottani szervezet rövidesen megszűnt. De jó harcos volt már akkor is, és hívták, hogy Budapestre érkezik a Bellator-gála, nincs-e kedve összeütni Anthony Taylorral (le is győzte!). Igent mondott, majd egy 4 meccses, vízummal egybekötött Bellator szerződést kapott Amerikában. Ekkor karolták fel a menedzserek és kezdett egyre sikeresebbé válni.

Nem beszélte a nyelvet, ennek ellenére a beilleszkedés simán ment. Az edzésre koncentrálhat, nem kell semmi mással törődnie, menedzserei pedig mindent elintéznek, hogy ringbe léphessen. Javult az állóképessége és a mentális kiegyensúlyozottsága is stabilabbá vált. A fiatal sportoló megtalálta a helyét, és megvalósítja az álmait. Egy igazi sikersztori ez.

Az interjú folytatódik a Player.hu -n >>>

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼