Támogatás

Az FIA bővítené a F1 istállók számát, de NEM MINDEN ÁRON!

Nem akarnak úgy járni, mint a 2010 -es években a HRT-vel, a Lotusszal és a Virginnel.

Az FIA-elnök Jean Todt már korábban is említette, hogy a jelenlegi 10 csapat helyett legalább 12 -vel kéne folytatni a F1 -et. Ez nem rossz, viszont Chase Carey, a sportág elnöke nagyon megválogatná, melyik legyen az a +2 istálló, amelyik részt vehet a száguldó cirkuszban. Mindenképp olyan csapatok kellenek, akiket nem csak a F1 iránti szenvedély hajt, hanem rendelkeznek olyan pénzügyi háttérrel, hogy versenyhelyzetet teremtsenek, ne csak a mezőny végén kullogjanak.

“Elsődleges célunk, hogy az egészségesen működő csapatokkal bővüljön az F1, valamint hogy a minőség felülmúlja a mennyiséget. (…) A sportágnak és a szurkolóknak sem érdeke, hogy az új csapatok a mezőny végén szenvedjenek, ezt mindenképpen el akarjuk kerülni.”

Kapcsolódó:

Semmi sincs ingyen, még a bajnoki cím sem – ennyit fizetnek a F1 csapatok a 2020 -as nevezésért

A Mercedes megszerezte zsinórban a hatodik világbajnoki címét, de ez nagyon-nagyon sok pénzükbe kerül. Az is, hogy egyáltalán elinduljanak a 2020 -as idényben. Mutatjuk a számokat, KAPASZKODJ: A jövő évi nevezési díjat az FIA mindenki számára egységesen 556 509 dollárban határozta meg, de ez nem minden, ugyanis a pontok után is fizetni kell.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!