Támogatás

A 14 éves limonádé cégvezér és a többiek – ilyen volt az idei Brain Bar

Többek közt a Sophia robot megalkotója, valamint a 14 éves Mikaila Ulmer is előadott, akinek a nevéhez fűződik a mézzel készült limonécsaládja, a Me & The Bees Lemonade ami ma már az USA egyik kedvelt üdítőmárkája. Ezt a jövővel foglalkozó jeles eseményt Budapesten immár negyedik alkalommal rendezték meg.

A színpadon szó esett a mesterséges intelligenciáról, a harmadik világháború lehetőségeiről, illetve átfogó képet kaptunk legújabb technológiai újításokról a világból, szakértőktől. De arról, hogy igazán miről szól a Brain Bar, a Vodafone készített egy nagyon rövid interjút Ben Goertzellel, akiről korábban már írtunk és meglehetősen markáns véleménye van bizonyos dolgokról.

A második napon Jack Horner, a Jurassic Park szakmai tanácsadójának előadása nyűgözte le leginkább az érdeklődőket, mikor az őslények feltámasztásának lehetőségeiről beszélt, illetve Ken Goldberg polihisztor és felesége, Tiffany Shlain filmrendező, akik arról beszéltek, hogy minden héten van náluk 1 nap “tech sabbath” ahogy ők nevezik. Ez azt jelenti, hogy azon a napon minden technológiai kütyük kikapcsolva tartanak. Ez az ő életükre nagyon pozitív hatással van és erre biztatták a Brain Bar résztvevőit is.

Tiffany Shlain esti “tech off” módszeréhez kapcsolódóan már mi is írtunk ilyen apró trükkökről:

6 tipp a kiegyensúlyozott alváshoz, ami mindennek az alapja! ” SzevaszFaszi.hu

Az alvás hiánya befolyásol nagyjából mindent, a munkádtól az idegállapotodon át egészen a magánéletedig. Jobb, ha odafigyelsz, mert ez lényeges! Fontos, hogy legyen rendszer az alvásban, az agyad rááll és tudni fogja mikor jött el az ideje. Legyen egy rituálé előtte, vagy ha úgy tetszik egy sorrend, mindig ugyanúgy történjen az esti zuhany és vacsora.

A két napos fesztivál fináléjában a színpadra lépett Maye Musk, akiről már most is sokat tudunk, zseni fiának, Elon Musknak köszönhetően. Nem is nagyon kell magyaráznunk mi keresnivalója volt ott annak a nőnek, aki napjaink egyik legsikeresebb emberét nevelte fel.

Kapcsolódó:

A Tesla-vezér azt ígéri, hogy 2020 -ban nem lesz olyan hely a Földön, ahol nem lesz szupergyors internet ” SzevaszFaszi.hu

Elon Musk a SpaceX, a PayPal és a Tesla milliárdos tulajdonosa nagy terveket sző: el akarja érni, hogy a világ minden eldugott pontján elérhető legyen a gyors internet.

(Forrás: Roadster)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!