Támogatás

BRÉKING: A Renault nagyon pórul járt!

A Racing Point óvást nyújtott be riválisa, a Renault ellen, és ennek helyt adva az FIA kizárta az istállót, így a Japán Nagydíj eredménye számukra semmivé vált.

Pedig mindkét Renault -os versenyző pontszerző helyen ért célba, Ricciardo a 6., csapattársa Nico Hülkenberg pedig 10. lett, így összesen 9 pontot buktak el. A büntetést azért kapták, mert a Racing Point egyszerűen felnyomta őket, amiért egy automatizált fékerőelősztó-rendszerrel szerelte fel versenyautóit, a belső kamerás felvételek alapján egyértelműen látható volt. Ez annyit tesz, hogy a versenyzőknek nem kellett a kormányon lévő, erre a célra használatos gombokat használni.

Miután az FIA lefoglalta a Renault kormánykerekeit és vezérlőelektronikáját, megállapították, hogy az innovatív megoldás technikai szabályzatot bár nem szegett, mert nem a távolság alapján módosította a fékerőelosztást az automata rendszer, a sportszabályzat ellen viszont vétettek, mert megszegték azt a pontot, hogy a versenyzőknek külső segítség nélkül kell vezetniük versenyautóikat.

Azóta a Renault közleményben jelezte, hogy fellebbezni fognak a döntés ellen.

(Forrás: F1Világ)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!