Támogatás

Egyre fiatalabbak és egyre drágábbak a topligák játékosai – így állunk most

Augusztus 31. -én zár az átigazolási időszak, de már most rekordokat döntenek a huszonévesek, a kluboknak pedig forintba átszámolva 40 milliárdot is megér az, ahogyan fociznak. Brutális összegek!

Nyilvánvalóan az európai transzfereknek van jelentőségük, itt mozognak a legnagyobb pénzek, már ami a focit illeti. A játékosok is szívesen igazolnak olyan csapatokhoz, melyeknek reális esélye van a győzelemre, így a legtöbbet fizető csapatoknál akkora meglepetés nem lesz, de az összegek olyan hatalmasak, hogy kicsit meglepődtünk mennyit ér egy húszéves játékos szerződtetése. A Forbes grafikonjain remekül kirajzolódik ez a trend:

Átigazolások

(null)

A spanyol ligában költötték összesen a legtöbb pénzt, 1081 millió eurónál járnak, és mégegyszer hangsúlyoznánk, MÉG 1 HÓNAP VISSZA VAN az átigazolási szezonból. Csak a Real Madrid 400 millió eurót fizetett eddig az új szerződésekre, de egy játékosért a legtöbbet az Atlético Madrid költött, a Benfica fiatal játékosára, João Félix -re, összesen 127 millió euró felett, ez forintba átszámolva közel 41 milliárd forintnak felel meg. Összehasonlításképp, a legdrágább magyar csapat, az FTC éves költségvetése ehhez képest mindössze 5 milliárdra rúg.

(Fotó: Unsplash)

Ehhez képest a madridiak még mindig 313 millió eurós pluszban vannak a többi játékos eladásából befolyó összegből. Az átigazolási szezonban az az izgalmas, hogy egy sikeres és erős játékos leszerződtetése egyik csapatból a másikba igazi lavinát indít el. Ez nem csak a pénzről, hanem a taktikáról is szól, ugyanis ha az egyik csapat nagyot húz, egy másik is szeretne bevásárolni, viszont ezzel egy időben okosan kell eladnia is. A bajnokságok kezdetekor aztán kiderül, megérte-e. Időnként mi is beszámolunk a nagyobb eseményekről.

Az aktuális transzferek azonban nagyon forró talajt képezhetnek az európai piacon: a Real Madrid Pogbát akarja, de a Manchester United még nem kapott megfelelő ajánlatot érte, valamint a szintén manchesteri Lukaku szerződtetése is húzódik az Internél, ugyanis Milánóban sokallják a 70-80 millió eurós összeget, de van egy olyan érzésünk, hogy előbb-utóbb engedni fognak. Pogbáért egyébként bejelentkezett a Juventus is, akik a pénz mellett még egy játékost, Dybalát adnák. A Bayernbe kölcsön adott James Rodriguez az SSC Napoli hívószavára mehet oda, de az Atlético -t is érdekelné a játékos tehetsége, de elegendő pénz a madridiaknál lehet csak.

A nyár legforróbb átigazolási infója:

Az átigazolási szezon legforróbb infója: Neymar újra a Barcánál köthet ki ” SzevaszFaszi.hu

Nyilván semmi sem 100%, de érdemes figyelemmel követni az eseményeket. A barcelonai fanokat nem érdekli, milyen körülmények között távozott a futballista, a lényeg, hogy visszatérjen, mert már nagyon várják. Többek közt az is közrejátszhat abban, hogy ezek a hírek felreppentek, mert a PSG bár iszonyatosan drágán igazolta le a sztárfocistát, most egy megfelelő ajánlatért akár el is engedné.

A Juventus idén sem sajnálja a pénzt jó játékosra, és tavaly is nagyot mentek C. Ronaldóval, de még idén is ők költöttek legtöbbet az olasz ligában az Ajax 19 éves focistájáért, De Ligtért, több mint 75 millió eurót (24,4 milliárd forint). Az új trend, hogy már nem csak a csatárokért és támadókért peregnek az eurómilliók, hanem védőket és kapusokat is egyre drágábban cserélnek a csapatok. Tavaly 80 millió eurót fizetett a Chelsea Kepa Arrizabalagáért a Bilbaónak, a Liverpool védelmében pedig az a Virgil van Dijk futott tavaly nagyszerű szezont aki 2017-ben 85 millió euróért váltott klubot de még a szintén védő és a német piac eddigi legdrágább bejelentett igazolása, a francia Lucas Hernandez is csak 23 éves, a Bayern München 80 millió eurót (26 milliárd forint) fizetett érte az Atlético Madridnak. Persze a franciák sem sajnálják védőre költeni a pénzt, a Lyon soha ennyi pénzért nem igazolt még, mint most: a 24 éves dán védőért, Andersenért 24 millió eurót (7,8 milliárd forint) fizettek.

Átigazolások 2

(null)

(Forrás, diagramok: Forbes)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!