Hirdetés ▼

Támogatás

A Daimler is beszállna a nullemissziós kamionok piacára

Az egyik legkomolyabb amerikai kamionokat gyártó cég, a Freightliner fogja gyártani. Persze a Daimler szárnyai alatt.

A 80′ -as években vásárolta fel a Daimler a Freightliner -t, amit talán majd most fognak a legokosabban felhasználni, ugyanis elektromos kamionokat fognak gyártani, ezzel felvéve a versenyt a Tesla Semi -vel. Talán egy kicsit még esélyesebbek is mint Elon Musk brigádja.

Az eCascadia névre keresztelt nullemissziós kamion a 36 tonnások kategóriájába érkezik, ennek megfelelően 730 lóerős teljesítményre képes, az 550 kilowattórás akkupakkjával pedig akár 400 kilométert is megtehet egyszerre. Egy másfél órás pihenő alatt 80% -ig lehet feltölteni az aksit.

De akkor már egy eM2 elnevezésű kisteherautót is bemutattak, amely a városi áruszállítást hivatott elősegíteni környezetkímélő módon. A kisebb terhelés és táv ellenére ez is elég masszív, 480 lóerőre képes és több mint 370 kilométert lehet megtenni egyetlen töltéssel. 60 perc alatt tölthető fel legalább 80% -ig, így kizárt, hogy fennakadások lehetnek.

Tavaly legyártottak ebből egy 30 darabos tesztszériát, ha minden fasza, akkor 2021 -ben sorozatgyártás indulhat. Nagyon várjuk már a napot, mikor Budapest utcáit ilyenek róják majd, és végre a szmogok is elfelejthetjük.

Szmog, Budapest, jövő autói, minden egyéb, itt:

Hogy fogunk autózni 10 év múlva? Van pár ötletünk… ” SzevaszFaszi.hu

Vajon teljes mértékben átengedjük az automatának a vezetést? Használunk majd tömegközlekedést? Vagy csak azt használunk? Lesznek taxik? Mi fogja meghúzni a határvonalat a robotizált és a manuális között? Hogyan fognak alakulni a közlekedés szabályai? Sok a kérdés és szerencsére majdnem mindre van válasz. Hogy ez mennyire pontos így, azt nem tudjuk, mindenre majd a jövőben derül fény.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼