Hirdetés ▼

Támogatás

Klasszikus Mustangok kapnak elektromos hajtást

Miközben a Mustang elveszti varázsát…

Mi értjük, felfogjuk miért történik ez, csak éppen nem biztos, hogy egyetértünk vele teljes mértékben. A brit Charge Cars, a Ford engedélyével kezdett el elektromos klasszikus, 60′ -as évekbeli kocsikat építeni elektromos kivitelben, és ezt úgy kell érteni, hogy nem az eredeti járgányok hajtásait cserélik ki, hanem a régi stílusjegyekkel megegyező karosszériával építenek újakat.

Az első és hátsó kerekeket is elektromotor hajtja, 480 lóerős (más források szerint 545 lóerős) kombinált teljesítménnyel és 1200 Nm nyomatékkal. Ha minden igaz, akkor nagyjából 4 másodpercen belül már 100km/h felett repeszthetünk, amit a 64 kilowattórás akksi garantál.

Egy feltöltéssel 322 kilométert lehet megtenni, és az 50 kilowattos villámtöltőről egy kicsivel több, mint egy óra alatt újra lehet tölteni. A kezelése azonban modern, gombok helyett érintőképernyő mindenütt.

Mindeközben a Teslánál:

Elon Musk elektromos Tesla Pickupja sokkal futurisztikusabb, mint bármelyik Tesla eddig ” SzevaszFaszi.hu

Bár 2016 -ban még arról volt szó, hogy először a Tesla Model 3, Y és Semi Lorry fejlesztése az elsődleges cél, Elon Musk változtatott a terveken, mert a Ford és a GM is szorongatja őket elektromos pickupok fejlesztésével. Amerikában húzóágazat egyébként ez a kategória, és elektromos kivitelben ilyennel előrukkolni egy igazi aduász!

(Forrás: Player)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼