Támogatás

A koronavírusról most csak azért írunk, mert a genfi autószalon is elmarad 😞

A szervezők még a vírus rohamos európai terjedése ellenére is megtartották volna, de a svájci törvényhozás úgy döntött, hogy egyenlőre betiltja az 1000 főnél nagyobb rendezvényeket, feltehetőleg hamarosan a kisebbeket is. A genfi autószalon a világ egyik legnívósabb autós rendezvénye, ahol a legnagyobb márkák mutatják be legújabb modelljeiket, és minden egyéb autós tartozékot. Utoljára 1940 és 1946 között fordult elő, hogy nem tartották meg a rendezvényt.

A kilencvenedik genfi autószalon lett volna az idei, az egy hónapja épülő standok már majdnem teljesen készen álltak, és még egy beltéri tesztpályát is felállítottak volna a kerek évforduló tiszteletére (meg amúgy is nagy királyság és időszerű volt már), de most sajnos mindent bontani kellett, s letakart új autók, amiket itt lepleztek volna le pedig letakarva is maradtak. Óriási veszteség ez azonban azoknak az autógyártóknak, amelyek súlyos pénzeket öltek bele ebbe a rendezvénybe.

Egy Youtuber körbejárta a helyszínt ennek ellenére, videóra is vette a lehangoló látványt:

Többek közt ezt sem kerül hivatalos bemutatásra, bár el is kelt már az összes:

Az új Pagani mind az 5 példánya még a hivatalos bemutató előtt elkelt

A Pagani Imola egy tipikus olasz szuperautó. Imolát, mint a vesenypályát már ismerjük sokan, főleg akik jobban benne vannak az autósportban, és igazából az olaszok szuperkönnyű versenyautójának a névadója is ez a helyszín, méghozzá azért, mert csaknem 16.000 kilométert tettek itt meg vele a teszteken.

(Borító: Player.hu)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!