Hirdetés ▼

Támogatás

Aki még mindig nem értené mire jó az 5G, annak most bemutatnánk az Ericcson robotpókját

Mint arról korábban említés szintjén már mi is írtunk: Magyarországon, ahol a világon az elsők között tesztelik az 5G -t, az Ericcson jelentős erőfeszítéseket tesz ennek érdekében, gyakorlatilag az egyik vezető technológiai vállalat a témában. Ezúttal olyannal álltak elő, ami remekül bemutatja, hogy az 5G -ben mennyi lehetőség rejlik.

Nagyon sok negatív visszhangja is lett az 5G -nek, annak ellenére, hogy mennyi pozitív tulajdonsága van. Többek közt jelentős változásokat hozhat a közlekedésben, orvoslásban és számos más technológiai területen is.

Viszont az elmúlt napokban és hetekben számos ellenérv is feltűnt a neten, ezeknek a bizonyítása nagyon hiányos, azonban az Időkép.hu (amit mi megbízható és hiteles forrásnak ítélünk) komoly problémákat fogalmaz meg, miszerint az 5G jelentősen befolyásolja néhány meteorológiai műszer pontosságát.

Ahogy arról már tavasszal beszámoltunk, nagy port kavart a meteorológusok körében, hogy a következő generációs mobilkommunikációs szabvány olyan frekvenciasávot is felhasznál, mely nagyon közel helyezkedik el az időjárási műholdak légköri vízgőz-mennyiség méréséhez használt sávhoz.
– írja az Időkép szerkesztősége az oldalon.

Természetesen megértjük az aggodalmukat és nagyon reméljük, hogy nagyon hamar érdemi megoldások születnek erre a problémára, bizonyára az Ericcsonnak és más ezen a területen fejlesztő cégeknek ez lesz a következő komoly munkája.

De itt van ez a robotpók is…

Sosem gondoltuk volna, hogy az Ericcson egy robotpókkal fogja leghatékonyabban bemutatni miért is jó nekünk az 5G. Azt ugye tudjuk mindannyian, hogy az 5G azért fontos, mert jelentősen csökken, gyakorlatilag majdnemhogy 0 -ra az átviteli sebesség, ami egészségügyben, közlekedésben és iparban is felhasználható. Ha a fenti videó nem győzött meg, akkor itt van ez: a robotpók mind a 6 lábát külön-külön motorok irányítják, melyek A FELHŐBEN TÁROLT adatok alapján működnek. Nos, ami azt illeti, a lábak, annak ellenére hogy nem belső programozásról van szó, hanem felhőbe tárolt adatok átviteléről, tökéletesen szinkronban voltak egymással, ami elképesztő.

Rakéta.hu – Mire lesz jó az 5G-technológia? Például itt ez…

Mire lesz jó az 5G-technológia? Például itt ez a hatalmas robotpók, amit az Ericsson magyar kutatócsapata fejlesztett, demonstrációs céllal. A robot…

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼