Támogatás

Atyaég! Zseniális a Google új találmánya, ami felkavarja majd az állóvizet!

Nagyon közel van a felhőalapú videójáték-szolgáltatásuk élesítése, de egyesek szerint még mindig nem tiszta sok mindent ezzel kapcsolatban, ahogy az sem, hogy van-e egyáltalán jövője, mikor Steamen, XBox -on és PlayStation Store -ból, a másik ezernyi lehetőség mellett fillérekért, havidíjas rendszerben, egyszerűen és elsőkézből hozzájuthatunk bármely játékhoz.

A Stadia (így hívják szolgáltatást) bejelentésére még márciusban került sor, de már korábban is voltak pletykák ezzel kapcsolatban, amiket mi szándékosan nem közöltünk. Nagyon úgy fest viszont, hogy novemberben élesítik a rendszert, az viszont egészen biztos, hogy itthon ez még nem lesz elérhető sajnos.

Aggodalomra azonban semmi ok kedves honfitársunk, 2020 -tól bővülni fog azon országok köre, ahol elérhetővé válik a Stadia, könnyen meglehet, hogy Magyarországot is beveszik a listába.

5 tudnivaló a Google újdonságáról:

A Stadia lényege, hogy nem kell többé a gépedet bivalyerős gamer-predátorrá fejlesztened, elég lesz egy böngésző, egy okostévé, a butatévékbe dugott Chromecast, esetleg egy mobileszköz.

Ami pedig a streameléshez szükséges netkapcsolatot illeti, a Google szerint a 720p/60 fps minőséghez legalább 10 Mbps javasolt, a 1080p-s felbontáshoz már 20 Mbps szükséges, míg a 60 fps-sel futó 4K-s felbontáshoz már 35 Mbps lesz a minimum. Ezt nehezen tudjuk jelenleg elhinni, de úgy is nemsokára kiderül az igazság.

(Forrás: IGN, 24.hu)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!