Hirdetés ▼

Támogatás

Furcsa győzelmet aratott Hamilton Kanadában

A második szabadedzésen és időmérőn tapasztalt erős Ferrari elsőségek után nem hittük, hogy Hamilton nyerhet Kanadában. Először falnak csapta az autót, majd az időmérőn bukta a pole-pozíciót is, aztán olajszivárgást észleltek a Mercedesnel a rajt előtt. Mégis nyert, annak ellenére, hogy alulmaradt a négyszeres Vettellel szemben. A dobogó harmadik fokára Leclerc állhatott fel.

A verseny java részét egyébként Vettel uralta, de az egyik kanyarnál kisodródott és a versenybírák ítélete szerint túl veszélyesen érkezett vissza, Hamilton elé, ezért 5 másodperces büntetést kapott, aminek következtében hiába ért be első helyen, csak 2. helyen állhatott fel a dobogóra. Arról nagyon sok vita zajlik ez mennyire volt jogos. Ebben mi nem szeretnénk állást foglalni.

Formula 1 on Twitter

Where am I supposed to go?” #CanadianGP 🇨🇦 #F1 https://t.co/gWjWNmdOE4

A reakciót pedig meg tudjuk érteni a célba érés után, bizonyára mi is nagyon dühösek volnánk:

Formula 1 on Twitter

Parc Ferme… 🔀 #CanadianGP 🇨🇦 #F1 https://t.co/cJOuT5hnwP

Nos, elveszítettem az autóm hátulját, szóval nyilván nem szándékosan vitorláztam keresztül a pályán – nem tudván, hogy hogyan és milyen stílusban fogok visszaevickélni. Szerintem elég világos, hogy a határon voltam. Keményen nyomtam az egész versenyen és… igen. Nyilván áthajtottam a füvön, és szerintem köztudott, hogy a fűnek nincs túl nagy tapadása. Egyetértetek? Aztán visszacsatlakoztam a pályára, és csak próbáltam kontroll alatt tartani az autót. Amint visszanyertem az irányítást, belenéztem a tükörbe, és láttam magam mögött Lewist… Nem gondolom, hogy bármi rosszat tettem. Nem érzem úgy, hogy csinálhattam volna bármit is másképp. Igazából fogalmam sincs, mi volt a problémájuk… Nem is nagyon tudok többet mondani ennél. Szerintem mindenki más egyetért velem…
– mondta rendkívül csalódottan Sebastian Vettel a futam után.

A Mercedes és a Ferrari folytatta szokásos kerékcserés taktikáját a verseny alatt. Először, a 26. körben Vettelt pakolták fel keménykeverékű gumikkal, majd két körrel később Hamiltonnak rakták fel az új gumikat. Leclercet a 33. körig kint tartotta a Ferrari, majd a közepes keverékű gumikat kapta meg, de a második kerékcserénél már ő is kemény keveréket kapott.

Nem volt unalmas a verseny. Végeredményben a mindvégig élen autózó Vettel csak a második lett hivatalosan, Hamilton pedig ismét felállhatott a dobogó legfelső fokára. Leclerc leszorította a Mercedes másik pilótáját a negyedik helyre. Pontszerzők még Verstappen, a két Renault -al Ricciardo és Hulkenberg, majd Max Verstappen csapattársa Gasly. Stroll és Kvyat még éppen belecsúcsztak a pontszerző helyre.

(Twitter/F1)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼