Hirdetés ▼

Támogatás

Ha dohányzol, kedves apuka, azzal a születendő gyerekednek is ártasz!

Befolyásolja a baba egészségét az apa dohányzása? Vagy éppen az, ha nem él egészségesen? Ha sokat stresszel? Elsőre talán fura kérdések ezek, de nagyon is helyénvalóak, mivel a válasz mindegyikre igen.

Ratkó Tünde válaszol.

Miért baj, ha nem mozog, vagy néha bagózik?

Sokakban merülhet fel a kérdés, hogy ugyan miért is baj, ha apuka nem az egészséges élet mintaszobra? Ha nem mozog annyit, ha komoly súlyfeleslege van, ha dohányzik vagy éppen sokat stresszel? Hiszen nem ő hordja ki a babát, nem ő szoptatja, így nincsenek különösebb hatása a baba fejlődésére. Vagy nem?

Hát, nagyon nem. Az apa életmódja ugyan valóban nem befolyásolja a baba méhen belüli fejlődését és a szoptatást sem, de bizony erőteljes hatással van a baba egészségére, és nem csak a rossz példa mutatása miatt.

Az egészséges életmód szajkózása nem csak az egészségügyi szakemberek vesszőparipája. A mozgás és a kiegyensúlyozott étkezés, valamint a szükséges anyagok megfelelő pótlása olyan alapvető követelmények, melyek megléte szükségszerű az egészség megőrzéséhez. A testünk alap építőköveinek megléte, és megfelelő aránya nélkül a szervezet működése nem optimális. Az olyan finoman hangolt rendszerek, mint az endokrin, vagy a kiválasztó szervrendszerek. Ezek elcsúszása pedig igen sokrétű problémákat okoz.

Az, ha a férfi nem egészséges, miért gond a babának?

Ha a férfi, vagyis a leendő apuka egészsége ingatag, dohányzik és rengeteg a stressz az életében, akkor bizony ez hatással van a sperma minőségére is, ezen keresztül pedig a fogantatásra. A gyenge minőségű sperma is eredményezhet babát, de sajnos ekkor jelentősen nőhetnek a genetikai gondok kialakulásának esélyei. Ez pedig egyértelműen az édesapa életmódjának egyik lehetséges következménye.

Tudod mi a fontosabb a saját testképednél? A gyermeked pozitív testképe! ” SzevaszFaszi.hu

Már gyerekkorban szorongást válthat ki egy gyermekben az, ha társai megjegyzést tesznek testalkatára, ami elsősorban a lányokat, ritkább esetben azonban a fiúkat is érinti. Nem elég izmosak, túl soványak, túl kövérek, stb… Ilyenkor kap nagy feladatot az apa, aki mint férfi a férfival, ezt meg tudja beszélni.

Mindenekelőtt természetesen az életmódváltás jelent megoldást, de sokszor ez sem elég. Egyrészt az élelmiszerek beltartalmának csökkenése jelent gondot, másrészt az olyan tényezők, mint a stressz, melyeket kiküszöbölni nem lehet. A romboló hatása mellett hatalmas energiamennyiséget is felemészt, valamint a testnek külön tápanyagokat kell fordítania arra is, hogy rendbe hozza a stressz rombolását a szervezetben.

Mivel az igények ilyenkor jelentően nőhetnek, jó, ha támogatjuk a szervezetet. A megfelelő, férfiaknak kialakított vitamin ismérve nem csak az, hogy a termékenység fenntartása mellett a teljesítményt is fokozza. Nagyon fontos, hogy a kiválasztott vitamin komplex legyen, mivel az egyes anyagok elősegítik mások felszívódását és beépülését. Emellett kiemelten fontos, hogy biológiailag aktív kötésű anyagokat (citrát, glükonát) tartalmazzon a készítmény. Így elérhető, hogy a bevitt anyagok akár 80% -kal jobban hasznosulhassanak, ami jelentős érték!

A feltöltött tápanyagraktárak elősegítik a sportteljesítmények fokozódását, energikusabbak, egészségesebbek lehetünk, és persze nem utolsó sorban a normál termékenység fenntartásában is jelentős szerepet játszik. A megfelelő minőségű, alakú és mozgékonyságú örökítőanyag pedig nem csak abban van a segítségünkre, hogy a vágyott baba mielőbb a családunkba érkezhessen, hanem abban is, hogy alacsonyan tarthassuk az esetleges genetikai, vagy más problémák jelentkezését, melyek az apához köthetőek.

(Forrás: Ratkó Tünde)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!