Támogatás

Hajnalban startol az újabb NFL idény, mi pedig izgatottan várjuk!

Lesz vajon címvédés? A Philadelphia Eagles és New England Patriots is esélyes, ahogy a Vikings, Steelers, Packers, Saints, Jaguars is.

A játékesélyek rengeteg variánsa miatt lehetetlen megjósolni, hogy mi várható ezúttal. A gyakori sérülések és a meglehetősen pörgős játékmenetek olyan elképesztő eredményeket hoznak néha, hogy nem is értjük mi történik a sportágban. A váratlan fordulatokra remek példa a legutóbbi szezonban a Philadelphia Eagles és New England Patriots játéka.

Tom Brady 41 évesen is ott van, aktív, az NFL egyik legjobb irányítója. Bár nyáron több elkapó is távozott, a legerősebbek, Belichick és Gronkowski is jelen van még, úgyhogy mindenképp számításba kell venni a Patriots erejét, még így is.

A Los Angeles Rams iszonyatosan sok pénzt költött el a nyár folyamán, bevásároltak játékosokból és egy nagyon kemény szerződéshosszabbítást is aláírtak Aaron Donald -al, ami hat évre 135 milliós fizetést jelent neki. Bevásárolták Ndamukong Suh, Aqib Talib és Marcus Peters -t is. Az irányítóposzton a fiatal Jared Goff lesz, aki most megmutathatja mennyire tudja összefogni a csapatot. Továbbá a Vikings, Steelers, Packers, Saints, Jaguars is nagyon erős csapatok, februárban kiderül kik lesznek ott a szuperdöntőn.

A rekordfizetést Aaron Rodgers kapta, hat év alatt 175 millió dollárt kalapált össze. Dobogós helyen a korábban említett Aaron Donald a hat éves 135 milliós fizetésével, és Khalil Mack a Bears profija, 141 milliós szerződésével, hat évre. A másik nagyfizetésű sztár Odell Beckham Jr., aki négy év alatt 90 millió dollárt is kereshet.

Lehetnek problémák az új szabályozással, a játék élvezhetősége miatt (bár az kérdéses) folyamatosan variálják az NFL -t. Az egyik legújabb a sisakszabály, ami azt foglalja magában, hogy nem szerelhetnek sisakkal előre, ezzel a gyakori fejsérüléseket akarják elkerülni. Ezzel csak annyi a baj, hogy a legtöbb játékos gyerekkora óta alkalmazza azt a mozdulatot, ami szerves részét képezi a sportágnak, és profi szintre emelték a technikát, hogy kellően hatékony legyen.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!