Hirdetés ▼

Támogatás

Hamilton tegnap falnak csapta az autót, a Ferrarik pedig meglepően jól mentek – a második szabadedzés, röviden

A Mercedes eleve nem remekelt, és hiába préselték az autókból a legtöbbet, az lett a vége, hogy Hamilton 8 kör megtétele után az autó jobb hátulját nekicsapta a falnak egy elvétett kanyar következtében.

Formula 1 on Twitter

It’s pretty rare to see Lewis Hamilton make a mistake like this… …especially at a track where he’s won SIX times 👀 #CanadianGP 🇨🇦 #F1 https://t.co/kgefZbtC0Y

A korábbi világbajnok bár vissza tudott térni a bokszba nagy nehezen, folytatni már képtelen volt az összetört autóval. A szerelők rögtön azon kezdtek dolgozni, hogy a mai időmérőn már újra rajthoz állhasson. Az időmérőre magyar idő szerint este 20:00 -kor kerül sor.

Nem ez volt az egyetlen veszélyes helyzet. A bokszban Kubica majdnem telibe találta az éppen beálló Alexander Albont. Bár Kubica lámpája zöldre váltott kiálláskor, láthatjuk, hogy rögtön vissza pirosra, tehát a szerelők közben észlelték az érkező rivális versenyzőt. Kubica remek reflexei nem hagyták cserben, időben fékezett így elkerülték a vélhetően komoly balesetet. Belegondolni sem merünk, hogy egy ilyen viszonylag zárt térben, ennyi szerelővel az autók közvetlen közelében milyen súlyos következményei lehettek volna ennek a hibának.

Formula 1 on Twitter

Watch those lights carefully 👀 #CanadianGP 🇨🇦 #F1 https://t.co/omJzaucupN

A szabadedzés legjobbjai Charles Leclerc és Sebastian Vettel lettek, akik legközelebb magyar idő szerint 17:00 órától a harmadik szabadedzésen mutathatják meg, hogy csak szerencséjük volt vagy tényleg ennyire jól mennek most a Ferrarik.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼