Támogatás

Bámulatos taktikával nyert futamot Hamilton a hétvégén

Nagy meglepetésre Mexikóban Max Verstappen ment a legjobban az időmérőn és a pole -ból indulhatott volna, ha nem kapja meg a 3 helyes rajtbüntetését. Így történt, hogy Leclerc rajtolhatott az első helyről, mellőle csapattársa Vettel, majd a harmadik helyről Hamilton.

A rajt nem ment simán az élen, Hamilton és Verstappen ugyanis összeértek, törmelékek kerültek a pályára a két versenyző pedig több helyet is veszített az incidens következtében. Furcsa volt látni, hogy a két Ferrarit az egyébként általában középmezőnyben autózó Alexander Albon és Carlos Sainz követi.

Fotó: Twitter/MercedesAMGF1

Aztán elkezdődött a taktikai kerékcsere: először Albon állt ki a 3. helyről, közepes keveréket kapott, ezért már akkor tudtuk, hogy lesz egy második kiállása is. Leclercet is hasonlóan közepes keverékkel szerelték fel, így a Red Bull taktikáját követve próbálták meg a futamot teljesíteni.

Aztán érkezett Hamilton egy kemény keverékért, úgyhogy minden bizonnyal arra játszottak, hogy bár kicsivel lassabb lesz a többieknél, míg Albon és Leclerc a második kerékcserén lesz ő szépen elmegy. Vettelnél a Ferrari ugyanezt a taktikát alkalmazta, úgyhogy nagy akcióra számíthattunk a két bajnok közt.

Fotó: ScuderiaFerrari

Végül a Ferrarik egyszerűen nem tudták utolérni az első és harmadik helyen autózó Mercedeseket. A sorminta a következő: Hamilton, Vettel, Bottas és Leclerc. Az év egyik legszorosabb küzdelme volt ez, ami mindkét bajnoki csapatnak bizonyára jót tett. Továbbá pontszerző helyen a két Red Bull, de befért még Perez, Ricciardo, Gasly és Hulkenberg is.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!