Hirdetés ▼

Támogatás

Hiába csak egy Aston Martin, az óriási gépek között is kitűnik

Nagyon feltűnő jelenség minden tekintetben.

A DB11 az első Aston Martin, amelybe Mercedes eredetű motort építettek. A két évvel ezelőtti genfi bemutató után pár nap alatt 1400 db kelt el belőle, és a teljesítménye igen ígéretes. Az új V12-est az AMG szállítja, de meglepetésre különbözik az összes, a Mercedesekben használt motortól. A hengerűrtartalma 5,2 liter, és két turbófeltöltővel kerek 600 lóerőt ad le 6000-es fordulatszámon. A maximális nyomatéka 700 Nm, amely már 1500-as fordulatszámtól rendelkezésre áll. Nem csoda, hogy az autó 3,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, a végsebessége pedig 320 km/h.

Annyira nagy szám ez a modell, hogy 63,5 millió forintért simán elment a világpremier előtti zártkörű rendezvényeken legalább 500 darab, és a bemutató utáni napokban még 900 példányt rendeltek belőle. Egy Aston Martin mércével mérve ez elképesztő eredmény. Csak, hogy te is értsd, az eddigi modellekből csak négyezer darab fogyott egy évben, és ez is nagyon felülbecsült érték, ennek a nagy arányát is a V8 Vantage adta.

Az elkövetkezendő években az AMG motoros Aston Martinok fognak lenni az alapmodellek, és az új cél, hogy ezzel a lendülettel évente 7000 db autó is elkeljen, ezzel pedig újra a 2000 -es éveket éljék át.

Ez pedig itt az Aston Martin jövője:

Az elektromos Aston Martin fog szembeszállni a Teslával a jövőben ” SzevaszFaszi.hu

Az Aston Martin is feláll az elektromos autók piacára, méghozzá az erősebb kategóriában. Sőt, elkötelezték magukat, hogy minden autójukból készül majd legalább egy mild-hibrid* változat, egészen 2025 -ig. Az Aston Martin Rapide lesz az első, amit már 2010 óta V12 -es benzinmotorral szerelnek. Ezt egyébként egy négyüléses sportszedán.

(Technikai adatok: Totalcar)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼