Támogatás

A régivágású fazonoknak itt a hátsókerekes Huracán Evo

A Lamborghini az összkerekes autóival nagyon népszerű, amellett, hogy ez egy életérzés, még biztonságosabb is. De minden évben gondol azokra a figurákra, akik szeretik a régimódit tolni, és csak hátsókerék-meghajtású autókat is készít, kimondottan a kedvükért.

Az előző évhez képest ráadásul erősebb is lett, de nyilvánvalóan nem ér fel az összkerék-hajtású teljesítménnyel. Az 5,2 literes V10-es motorral szerelt Lamborghininél 580-ról 610-re nőtt a lóerők száma, a legnagyobb nyomaték pedig 560 Nm. Ezzel az erővel 3,3 másodperc alatt van százon, 9,3 másodperc alatt pedig már 200 km/h -val tudja veretni a szerencsés tulajdonos, akinek 159 ezer euróba (kb. 52 millió forint) fáj egy ilyen modell, aminek a végsebessége egyébként csaknem 325 km/h.

Nem csak az elképesztő sebességre és teljesítményre figyeltek oda az olaszok, hanem a biztonságra is. Új kipörgésgátló rendszert fejlesztettek hozzá, ami 20% -al növeli a kanyarok kijáratánál a tapadást, illetve egyedi első és hátsó lökhárítót kapott, hogy dizájnban is elkülönítsék a négykerekes modelltől.

(Fotók: Autoblog.com)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!