Hirdetés ▼

Támogatás

Az Amazon feje lesz az, aki felpörgeti majd az nullemissziós teherautók bizniszét

Jezz Bezos ugyanis konkrétan 100.000 darabot vásárol elektromos teherautókból a mamutvállalata számára, méghozzá a michigani Riviantól.

A startup nagyon jól járt, mert éppen most kell egy rendelést teljesíteniük kb. 4 milliárd dollár értékben, ami elég tetemes összeg. Sőt, Bezos 440 milliót be is fektetett közvetlen az elektromos teherautókat gyártó vállalkozásba. Ha minden jól megy, 2022 -től 10.000 elektromos jármű hordja majd ki az Amazonos csomagokat, 2030 -ig pedig további 90.000 darabbal növelnék meg a flottát.

Az Amazon ezt nem csak önzetlenségből teszi: többek közt ez Bezos cégének egyik nagy vállalása, aminek a lényege, hogy a cég 2030 -ig nullemissziós céggé válik. A Riviannak pedig nem kell mostanában több megrendelőn gondolkoznia, az Amazon óriási bevásárlása után.

Kapcsolódó:

A Tesla önvezető kamionja sehol sincs a Volvo innovatív járgányához képest ” SzevaszFaszi.hu

Még az ősszel mutatták be a Vera elnevezésű önjáró kamiont, aminek egyszerűen nincs fülkéje, méghozzá azért, mert semmi szükség rá. A kamion egy előre beprogramozott útvonalon képes nagy terheket vontatni, egyenlőre mindössze 40 km/h sebességgel, még csak a göteborgi kikötőben húzza a konténereket, de azt viszont nagyon pontosan, a forgalmat figyelembe véve.

(X) Támogasd a magazinunkat, hogy a továbbiakban is MINŐSÉGI TARTALMAT hozzunk nektek MINDEN NAP!

(Borító: Unsplash)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼