Támogatás

Az U17 -es labdarúgó válogatott KIJUTOTT A VB -RE!

Belgiumot, 1-1 -es rendes játékidő után tizenegyesekkel győzték le, ezzel ötödikek lettek és kijutottak a Brazíliában rendezendő világbajnokságra.

Bár hétfőn a spanyolok ellen alulmaradt büntetőpárbajban a magyar válogatott, benne volt a legjobb kiesők között, így kapott esélyt megküzdeni az ötödik helyért Belgiummal.

A magyar futballisták elsősorban a védekezésre koncentráltak a belgákkal szemben, hatásosan is védték a magyar térfelet és a kaput. Sőt, ennek ellenére Preisinger Sándor együttese is többször meleg helyzetbe hozta az ellenfél kapusát.

Egészen a második félidőig kellett várni a pörgősebb játékra, ekkor a belgák Kalulika közvetlen közelről esett találatával vezetést szereztek, majd a 61. percben Komáromi György fejesével egyenlített a magyar csapat.

Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert amit ezen a tornán elértek, az minden dicséretet megérdemel. Ma végig fegyelmezetten, taktikusan futballoztunk, emellett nagyot küzdöttek a játékosok, minden pályára lépő futballista száz százalékot adott ki magából
– nyilatkozott Preisinger Sándor a csapatáról

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!