Hirdetés ▼

Támogatás

Leclerc csalódottan nyilatkozott a tegnapi bukta után

Nem az ő hibája volt. Ez egy ilyen sportág.

Miután szombaton megszerezte a pole-pozíciót, ráadásul jelentő fölénnyel, nagyon jó esélyekkel indult a futamgyőzelemért. Konkrétan meg voltunk győződve, hogy ez a fiú karrierjének történetét írja épp. Hozzátesszük, a Ferrarihoz kerülése és a remek időmérő önmagában is csodálatos teljesítmény és mérföldkő egy F1 -es versenyző életében. Megérdemelte volna ezt a győzelmet, odatette magát, de sajnos egy motorhiba következtében bukta dobogó legfelső fokát. Drámai volt.

/

Nem tudom, mit mondhatnék. Ez megtörténhet a motorsportban. Ez egyszerűen nem a mi napunk volt. De büszkének kell lennünk arra a teljesítményre, amit a hétvége során mutattunk. Nem gondoltam a győzelemre. A feladatomra koncentráltam. Aztán sajnos jött a motorprobléma. Nem a győzelemre, a második vagy harmadik helyre gondolok, hanem mindig arra figyelek, hogy a lehetőségeinkből kihozzuk a maximumot. Azt hiszem, hangsúlyozhatom, hogy ma ez nem sikerült. Ma nyernünk kellett volna, ez volt a valódi célunk.
– nyilatkozta Leclerc.

(Fotó: Scuderia Ferrari)

A csapattársa, Vettel nem indítja jó reményekkel a szezont, ezúttal sem fért fel a dobogóra. Hibát hibára halmoz, a Bahreini-Nagydíjon is sajáz bevallása szerint miatta pördült meg az autó, sérültek a gumik és az első szárny is. Ez lehet, hogy nem a Ferrari éve? Talán korai még kijelenteni…

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼