Hirdetés ▼

Támogatás

Leclerc megérdemelte a futamgyőzelmet Belgiumban

Ebben a legtöbben egyetértünk, és nem csak mi, a száguldó cirkusz rajongói, hanem versenytársai is.

Élete első futamgyőzelmét szerezte meg a monacói pilóta, mögötte a két Mercedes végzett, Hamilton majd Bottas. A rajtot egyébként a pole-pozícióból várta, mellőle csapattársa rajtolt. A rajt egyébként simán ment, az élen ment a helyezkedés, csak Max Verstappennek nem mentek simán a dolgai, miután összeakadt Räikönnennel, irányíthatatlanná vált az autója és a gumifalba csapódott.

Formula 1 on Twitter

Chaos at Turn 1 ✅ Daring early overtakes ✅ Go onboard from loads of angles for lights out at Spa 🍿 #F1 #BelgianGP 🇧🇪 https://t.co/hq8RFIgOJT

A biztonsági autót a pályára küldték, aztán nem sokkal Carlos Sainz is feladni kényszerült a futamot. A biztonsági autó távozása után Leclerc újult erővel menetelt a futamgyőzelem felé vezető úton, és nem zökkentette ki az sem, hogy a 15. körtől kezdődtek a kerékcserék és a taktikai játék.

Említésre méltó a közönség tisztelgése a Formula-2 -ben elhunyt Anthoine Hubert emléke előtt. A közönség felállt a 19. körben, ugyanis ez volt Anthoine rajtszáma. Ez egy nagyon szép gesztus volt.

Ahogy a Red Bull és a Mercedes csapatfőnökök verseny utáni nyilatkozatai is: „Egy fiatal fiú veszítette életét, ami mindent beárnyékol. Rá kell emlékeznünk” – nyilatkozta a Mercedes főnök Wolff vasárnap. „Ebből a szempontból jó, hogy Charles nyerte a versenyt, mert közeli barátok voltak. Minden okkal történik.

„Nehéz 24 óra volt ez az egész közösségünknek, és mindenki nehéz szívvel versenyzett. Gratulálok Charles Leclercnek, remek versenyt teljesített, és szívmelengető, hogy Anthoine egy közeli barátja nyert ma.” – osztozott Wolff véleményén Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is

Formula 1 on Twitter

LAP 19 ❤️

Miután Leclerc a 21. körben kerékcserére ment és Vettel mögé ért vissza, utána olyan veszedelmes tempót autózott, hogy a Ferrari megkérte Vettelt, engedje el a gyorsabb köröket futó Leclercet, a kérésnek pedig eleget is tett. Ezek után bár Vettel szólt a csapatnak, hogy nem fogják kibírni a gumik a végéig, mégis addig húzták ameddig csak lehetett, így nem sokkal Hamilton is elment mellette.

A dobogó legfelső fokára Charles Leclerc, majd Hamilton és Bottas állhatott fel, negyedik helyen pedig Vettel végzett. 5. helyen Albon, 6. helyen Perez, majd az orosz Kvyat ért célba, továbbá pontszerző helyen Hulkenberg, Pierre Gasly és Lance Stroll is.

(Forrás: F1Világ)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼