Hirdetés ▼

Támogatás

„Ácsot találni nem volt egyszerű” – magyar luxusfaházak az erdő közepén

A Bükkben, egy falu széli erdőben, Noszvajban épített nagyon szokatlan, extrém, luxus “lombházakat” egy budapesti vállalkozó, azzal az elképzeléssel, hogy hasítson egy szeletet a turizmusból. Tele vannak a kuponoldalak tízezer forintos szállásokkal, úgyhogy szóba sem jöhetett ilyesmi, mindenképp olyat akart létrehozni, ami kitűnik a tömegből. Sikerült, és még sikeres is: szinte állandó a teltház és 2018 -ban az év szálláshelye is lett.

A házak tulajdonképpen nem a lombkoronában vannak hanem alatta, ázsiai példát követnek, de ott az épített hasonló szálláshelyek kicsit mégis mások, mert sem a jogszabályok, sem a klíma nem készteti arra az építtetőket, hogy komolyabb szigeteléssel lássák el azokat. Ez viszont egy komoly, költséges, modern és minden igényt kielégítő komplexum lett, minimális környezeti terheléssel. A szálláshelyek egész évben üzemelnek.

A pilléres megoldást főleg skandináv példák alapján tervezték, ott alkalmazzák ezt a földtől elemelkedő, pontszerű kitámasztást. A négy darab 27 négyzetméteres beltérrel, és 12 négyzetméteres teraszokkal megépített álomotthonok zuhanyzót, mosdót, kis konyhát és jacuzzit is magukba foglalnak, ennek ellenére nem volt komoly feladat az egész kivitelezése.

Az egyik épület aljában recepció és szauna is üzemel. Meg is kell fizetni rendesen, nem az átlag polgároknak készült, hisz egy éjszaka hétköznap 49.900 Ft /éj két főnek míg hétvégén ennél is komolyabb, 59.900 Ft két személynek egyetlen éjszakára. Több információval a Treehouses honlapja szolgál.

Klasszikus interjú nem készült a tulajdonossal, de annyit elmondott a Forbes újságírójának, hogy “ácsot találni nem volt egyszerű”, illetve arra a kérdésre, miszerint a terület megvétele is biztosan költséges volt, annyit válaszolt, hogy “csak az elektromos áram bevezetése többe került”.

Összegyűjtöttünk 5 exkluzív Airbnb szállást is, ha külföldön jársz:

Az Airbnb még mindig menő, talán ki se megy a divatból – mutatunk is 5 király ilyen otthont ” SzevaszFaszi.hu

A szállodákat, apartmanosokat biztos szétveti a méreg, hogy az Airbnb még mindig pezseg. A tendencia marad, sokan foglalkoznak még mindig ezzel, sőt, egyre népszerűbb. Most bemutatjuk a legkülönlegesebbeket, és láthatod, milyen az élet egy kagylóházban Mexikóban, egy Beach-House Dél-Afrikában, vagy egy vidéki házikó Portugália szívében.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼