Hirdetés ▼

Támogatás

Miután egy Dél-Korea kiejtette Németországot, nincs min meglepődni. Vagy mégis?

Lezajlott az összes csoportkör. A legutolsó, tehát a 3. fordulóban Kolumbia, Japán, Anglia és Belgium is továbbjutott. Érdekes volt a tegnapi nap.

Szenegál – Kolumbia (0-1)

Mint korábban írtuk, ez a csoport (H) volt az utóbbi napokban a legszorosabb, és annak ellenére, hogy Kolumbia éppen kieső helyen volt, egy váratlan győzelemmel csoportelsővé avanzsált. Velük együtt ebből a csoportból még a Lengyelországtól kikapott Japán is mehetett a nyolcaddöntőbe. Szenegál és Lengyelország kiesett.

A szenegáli kapitány merészen alakította ki a középpályát, Kolumbia pedig a legjobbjait küldte harcba. Jól is tette. Bár tény, hogy gyorsan lesérült az egyik legjobb kolumbiai játékos, így a félidőben már csak egyetlen érdekes esemény zajlott: Mané és Davinson Sánchez találkozása. Mazics előbb megadta a tizenegyest, majd visszavonta.

Aztán a bár pörgős, eseményekben vontatott mérkőzés Yerry Mina góljával csúcsosodott: a 74. percben fejelt gólt.

A továbbjutó Kolumbia majd Angliával játszik a nyolcaddöntőben.

 

Japán – Lengyelország (0-1)

A lengyeleknek még egy győzelemmel sem volt semmi esélyük, ők voltak a legizgalmasabb csoport leggyengébben teljesítő csapata. Japánnak illett volna nyernie miután helybenhagyta a most továbbjutó Kolumbiát, és döntetlent játszott Szenegállal. De mindegy. A lényeg, hogy ők is továbbjutottak csoport másodikként, de csak a mázlinak köszönhető, ugyanis ugyanannyi pontja lett mint Szenegálnak, de kevesebb sárgalapja. Ez döntött.

Az első félidő nagy részét egyébként a veszélytelen passzolgatás és a közönség fújolása jellemezte. A 60. percben aztán a semmiből Lengyelország megszerezte a vezetést. Japán csak akkor kezdett el játszani, mikor nagyon döntetlennek tűnt a Szenegál-Kolumbia meccs, mert akkor már bukó lett volna, de szerencséjükre nem így lett. Onnantól konkrétan alibiztek.

Legközelebb Belgiummal mérkőzik meg az ázsiai csapat.

 

A Panama – Tunézia meccs nem volt lényeges, mert mindkét csapat kiesőben volt. Ki is estek, ráadásul Panama 0 ponttal. Panamán kívül csak Egyiptom járt így.

 

Anglia – Belgium (0-1)

Nagyom motiválatlanok  voltak, ugyanis biztos továbbjutók. A csoportjuk legjobbjai. Anglián nem látszott az a csodálatos futballtörténelem. Sőt…

Az első félidőben senki sem akart focizni, töketlenkedés ment a kapu előtt. A második félidőben aztán jött a csavar: Januzaj gyönyörűen kilőtte a hosszút, kapuba talált. 0–1.

Legközelebb az ellenfelük a nyolcaddöntőben Kolumbia lesz.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼