Hirdetés ▼

Támogatás

Concordia salus, azaz „jólét a harmónia révén” – hirdeti Montreal mottója

Elnézve a videót, mindaz igaz lehet Montrealra amit hirdetnek róla, amellett, hogy egyébként Kanada legszebb pontja, ez kétségtelen.

A szabadság az tényleg szabadságot jelent. Hogy értsd: kicsit másként értelmezik itt, mint a világ legtöbb országában. Kint élő magyarok elmondásai alapján a rendőr nem fog téged cseszegetni, az izzókészlet pedig a kutyát sem érdekli, és az itt élő emberek nem csak kulturálisan sokszínűek (francia és angol kétnyelvű város eleve) hanem mosolygósak is.

Keveredik az új a régivel, ami annyit tesz, hogy ugyanúgy megőrzik a régmúlt történeti különlegességeit, ahogy folyamatosan újítanak és modernizálnak is. A francia telepesek például anno egészen európai hangulatot teremtettek, olyan, mintha köze sem lenne Amerikához, ezen azóta sem változtattak, mert ami jól néz ki és működik, hát miért rontanák el? Röviden összefoglalva EZ Montreal, de ennél többet elárul az alábbi remekül vágott videó:

Montreal | A Timelapse Discovery

This timelapse is my perception of the greatest Montreal’s architectures and structures. I lived amazing experiences while I studied Civil Engineering at Polytechnique. I’ve just graduated months ago and before I move on, I decided to make this timelapse to keep remember all the wonderful memories Montreal gave me. Memories…

Ha már Montreal kicsit New York, kicsit Párizs, akkor nézd meg mi a különbség a két nagyváros között. Rájössz, hogy nagyjából semmi:

Tengeren innen és tengeren túl – Párizs és New York majdnem ugyanolyan ” SzevaszFaszi.hu

Az ismeretlen videós utazó nem csak nagyon szerencsés, hogy mindkét nagyvárost élőben is megnézhette, hanem rendkívül figyelmes, mert észrevette mennyi hasonlóság van New York és Párizs között. Lehet, hogy az emberek nem egy nyelvet beszélnek és a kultúra is teljesen különbözik, azonban valamilyen furcsa oknál fogva szinte rémisztő, hogy mennyi minden egyezik.

(Borító: Unsplash // Marc-Olivier Jodoin)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼