Hirdetés ▼

Támogatás

Százötnevezer(!) négyzetméternyi gyönyör, Makaó legújabb jelképévé válhat

Zaha Hadid napjaink legextrémebb építésze és tervezője volt, aki nem rég hunyt el. A Június 15. -én megnyitott Morpheus nevű szállodát sajnos már nem csodálhatta meg teljes valójában.

A szálloda, melynek lyukas a közepe. Ez már eleve tök durván hangzik, a látvány pedig olyan, amilyet még megálmodni is nehéz. Közel 160 méter magas, több mint 780 szobával rendelkezik, aminek a négyzetméterei összeszámolva úgy 150.000 környékén állnak meg. Persze ahhoz, hogy könnyen bejárható legyen ez a monumentális, már-már félelmetes építmény, kell az a 12 panorámalift amivel lehet közlekedni.

A City of Dreams (sokat mondó) komplexum részeként felhúzott Morpheus nem csak sok-sok szobát, hanem üzleteket, kaszinókat és medencéket rejt magában. A felső 7 emelet gyakorlatilag csak VIP szobákból áll, és hiába részletezzük, még akkor is nehéz elképzelni micsoda luxuscsoda ez. Mindegyik VIP-lakosztályhoz saját medence dukál, ahonnét könnyedén le lehet járni a szállodakomplexum három éttermének valamelyikébe. Az éttermekből kettő a francia sztárszakács, Alain Ducasse felügyelete alatt működik, a harmadik pedig egy valódi kínai konyha.

A Morpheus a világ első magasépítésű építménye, amelyet egy szabad formájú exoskeleton acélszerkezet támogat.

(Forrás: Roadster | Fotók: Booking.com)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!