Hirdetés ▼

Támogatás

Mutatunk öt pesti helyet, ahol a karácsonyt gyakorlatilag eléd rakják

Ezt főleg akkor ajánljuk neked, ha nem szeretnél még Karácsonykor is otthon sütögetni meg főzőcskézni, és már az asszonynak is tele a hócipője ezzel az őrülettel. Na persze ennek is megvan a szépsége, de egy hangulatos felső-kategóriás étterem legalább annyira. 

Tama Budapest

A Tama Budapest az egyik legpörgősebb városrészen, az Arany János utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán található. Nem akármilyen eredményekkel büszkélkedhet, hisz tavaly a Dining Guide Top 100 étteremkalauzban az előkelő 19. helyezést érte el.

Best of Budapest-listán a legjobb étterem, a World Luxury Restaurant Awardon pedig két elismerést is kapott. Főleg magyar alapanyagokkal dolgoznak, ezért nagyon javasolt választási lehetőség a temérdek étterem közül. Bent egyébként az ember semmit nem észlel az állandó forgalomból, ami az üvegek mögött zajlik.

Stand

A Bulinegyedtől egy köpésnyire, a régi Fausto étterem helyén, a Székely Mihály utcában foglalta el az előkelő helyét. Az enteriőr visszafogott, nem hivalkodó, nem “divatos”, viszont nagy mennyiségű természetes fény árad be. A híres séfek, Széll Tamás és Szulló Szabina a tulajdonosai, ami önmagában sok jót ígér.

Exkluzív fine dining élmény, de nem olyan merev mint az elit, aki általában ilyen helyekre jár. Az üzeni: a magyar gasztronómia nagykorúvá vált, és egy kész projekt a felemelkedése, ott van az élvonalban a világ legjobbjai között.

Baraka

Az állandó változás a fő ismertetőjegyük. Ez annyit jelent, hogy háromhavonta csaknem a teljes étlap cserélődik, ami bizonyára rengeteg melóval és kísérletezéssel jár. Néha a tűz, néha a víz, néha a tavasz átalakulása hozza az inspiratív ötleteket a brazil tulajdonosnak, akinek az ételeiben ezt nem lehet érezni, sokkal inkább franciás.

A tökéletesen megkomponált, kiállítóterembe való ételeket hajszálpontosan rendezik el a tányéron. André Bicalho, a tulajt, azt mondta, hogy még az ő hazájában is elismerik ezt a fajta ízvilágot. A menüben így nem nagyon találhatóak magyar ízek, ami ezzel vált igazán nemzetközi gasztronómiai csodának. Pesten.

St. Andrea

Marhapörkölt, mákos guba, véres hurka, töltött káposzta. Egyszerűnek tűnik mi? Pedig ezeket a saját konyhádban is összerakható ételeket úgy spékeli meg, hogy az csúcsgasztrónak számít és utánozhatatlan. A tálalás fontos része a dolognak, a töltött káposzta például ebben a formában érkezik eléd:

Babel Budapest

A Március 15. térre 2015-ben költözött étterem gyorsan történelmet írt. A teljes étlapot Erdély és a természet közelsége inspirálta, amit szépen visszaadnak az ételek. Az étterem belsőterét magyar képzőművészek alakították, így igazán büszkék lehetünk arra, hogy ez a hely Budapesten van. A kétszáz tételes borkínálat mindegyike a Kárpát-medencéből származik.

Decanter Magazine nemzetközi szaklap vezető borszakértője, újságírója, Fiona Beckett tavasszal látogatott el ide, a világ legjobbjának is tartott Noma étterem fermentációs séfjével közösen. Akkora hatással volt rájuk az ételek, hogy a vendégkönyveb azt írták, legszívesebben magukra tetováltatnák a Babel Budapest féle tojásos-nokedli receptjét. Ennél nagyobb elismerés aligha kell.

(Forrás: Roadster)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼