Hirdetés ▼

Támogatás

Nagyon úgy fest, az “újoncok” is szeretnének labdába rúgni, Ricciardo behúzta a Kínai Nagydíjat

A fiatalok is jelen vannak a Forma-1 -ben, méghozzá nagyon is. Daniel Ricciardo nyerte az idei F1 -es szezon harmadik versenyét, mögötte Bottas, majd Räikönnen értek célba. 

Egy kicsi szerencse és a csapat kiváló stratégiája vezette győzelemhez Ricciardo -t, pedig nagyon úgy tűnt sokáig, hogy a Mercedes és a Ferrari közt dől majd el a futam, mert mindkét csapat erősen kezdett. Aztán egy biztonsági autós szakaszon a bajnokok elbukták.

Ricciardo a 6. helyről rajtolt, és vitathatatlan a tehetsége, remek előzésekkel jutott el odáig, hogy 8 másodpercet vert a második helyezettre. De a második helyen célba érő Valtteri Bottas is annak ellenére maga mögött tartotta honfitársát, Kimi Räikkönent, hogy a gumik jócskán szétkoptak a futam végére.

Bár Vettel jól kapta el a rajtot, csapattársa, Kimi Räikönnen tempót veszített, mikor a német ráhúzta a kormányt, ennek következtében Valtteri Bottas, illetve a 6. helyről induló Max Verstappen is el tudott menni mellette. Vettel egészen a 16. körig keményen maga mögött tartotta a két Red Bull -t, Verstappent és Ricciardot, akiket a 17. körben a bokszba hívtak, majd nem sokkal később Hamilton és Bottas is. Vettel a bokszból kijövet veszítette el vezető pozícióját, és rövid ideig Räikönnen vette át a helyét. Bottas nem kímélte a finn Jégembert sem, így egy kis küzdelem árán, de elment mellette is.

Dupla kerékcsere a Red Bullnál, elképesztő csapatmunka a srácoktól:

 

A 31. körben Gasly mérte el a 14-es kanyar féktávját, és hátulról telibe találta csapattársa, Brendon Hartley autóját. A sok törmelék miatt biztonsági autót kellett a pályára küldeni, Gasly pedig 10 másodperces időbüntetést kapott. A safety car távozását követően Ricciardo és Verstappen is folyamatosan támadta az előttük haladó “veteránokat”.

A verseny vége felé Verstappen elmérte a féktávot, így nekiment Vettelnek, akinek ezután már esélye sem volt az élre állnia, de Verstappen sem jutott fel a dobogóra. Bár simán visszatértek a versenybe mindketten, Vettelnek nem értek véget a nehéz helyzetek, ugyanis váratlan meglepetésként jött Alonso, aki egy nagyon bátor és agresszív manőverrel elment a német mellett.

Max Verstappen a 4. helyen végzett, de az időbüntetése miatt hivatalosan csak az 5. helyen végzett. Előtte Lewis Hamilton ért célba, aki nem nyújtott túl kiemelkedő teljesítményt. 6. helyen Nico Hülkenberg, majd a meglepetés erejével Fernando Alonso vágódott be a 7. helyre. Vettel a hozzá képest nagyon gyenge 8. helyet szerezte meg, de ott a TOP10 -ben Carlos Sainz és Kevin Magnussen is, ami viszont nekik nem olyan rossz.

(Forrás: F1Világ, Fotók: Racefans)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼