Hirdetés ▼

Támogatás

Nem tudjuk túltenni magunkat ezeken a hongkongi horrorokon – a műfaj rajongóinak sok szeretettel

A hongkongi filmgyártás nem csak az ugrálós karatefilmekről híres, hanem, hogy a legképtelenebb horrorokat rakják össze, amire azt hiszik, hogy ijesztő vagy érdekes. Pedig a többsége annyira szar, hogy azért kell megnézni.

Nyilván nem európai embernek készülnek, és talán ott ahol ezeket vetítik akár TV -ben, akár moziban megütnek egy szintet. De itt nem. Nagyon nem.

Ebola tünetek / Ebola Syndrome (Herman Yau, 1996)

A film címe körülbelül képet ad arról, miről is szól. A betegség önmagában borzasztó, de hogy még hatásosabb gore-alkotás legyen belőle, a rendező belecsempészett egy kis kannibalizmust, nemi erőszakot és gyerekgyilkosságot is. Remek darab! (NEM!) Sosem jött ki DVD -n, és az interneten is csak kevés helyen van fent.

A szem / The Eye (Pang Brothers, 2002)

Egy húsz éve vak nő retinatranszplantáción esik át, visszanyeri szeme világát, meg egy másik képességet is: paranormális dolgokat kezd el látni. Ebből készült egy elég vontatott remake (itt minden róla), de igazából szóra sem érdemes.

 

Gombócok / Dumplings (Fruit Chan, 2004)

A főszereplőnk felkeres egy javasasszonyt, hogy az általa készített ételekkel felvegye a harcot az öregedés ellen. Hát nem kellett volna, mert mindenféle bizarr dolgokat rejtenek ezek a “gombócok”. (A trailer lelövi)

 

Álomotthon / Dream Home (Pang Ho Cheung, 2010)

Sheung egy telefonos kisasszony, akinek rengeteg pénzre lenne szüksége, hogy beteg édesapjával és testvérével a külvárosi panelrengetegből a tengerpartra költözzön. Valahogy eltorzulnak a dolgok, és egy lakásvásárlási mizériából őrült kaszabolás lesz, belezéssel és nemiszerv-csonkítással. Csak a legelvetemültebb pszichopatáknak ajánlott. Olyan trailert pakoltak neki össze, hogy megjön a kedvünk megnézni 😀

 

Hullamerevség / Rigor Mortis (Juno Mak, 2013)

Szellem ikerlányok és brutális erejű vámpírok rohangálnak az emeleteken. Ez már önmagában elég, de emellett bizarr és nyomasztó, valamint teljesen átértelmezi a vámpírmitológiát. Nem egy Alkonyat, ez biztos! A felsoroltak közül azt mondanánk, hogy ez a legigényesebb egyébként.

 

Riki Oh: The Story of Ricky (Ngai Choi Lam, 1991)

Ez a bónusz, az összes közül a legembertelenebb, vérengzős, agyament alkotás. A főhősünknek olyan ereje van, hogy egy ütéssel szétkapja bárkinek az arcát, vagy rosszabb esetben egyszerűen csak keresztülüti az ellenfeleit. Egy óriási betonfalat is egy ütéssel rombol le. De inkább nézd meg a trailert, jó szórakozást hozzá! 😀

(Forrás: 24.hu)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!