Hirdetés ▼

Támogatás

Nyaralás alatt lebetegedni elég szar dolog – ÍGY KERÜLD EL!

Megelőzés és elővigyázatosság, ez a két kulcsfontosságú dolog ahhoz, hogy ne rontsa el a nyaralásod valami nyavaja.

Előzd meg!

Elsősorban akkor kell nagyon elővigyázatosnak lenni és kivizsgáltatnunk magunkat, ha egzotikus országba készülünk, mert ott olyan betegségek találhatóak meg amik nem európai embernek való. Köss utasbiztosítást, főleg egy amerikai út előtt, mert nagyon súlyos pénzeket kell otthagynod egy kisebb ám kezelendő sérülés esetén is, hála az amerikai egészségügyi rendszernek.

Ha kórházba kerülnél bármi miatt, azonnal keresd fel a nagykövetséget vagy a konzulátust, akik minden információval ellátnak, hova kellene fordulnod a problémáddal, illetve segítenek a hazaútban is. Egy Afrikai vagy Ázsiai út előtt minden helyi betegség ellen oltasd magad, bármilyen megfázás előjelei esetén pedig kezdd el vitaminokkal tuningolni a szervezeted, hogy ne pont akkorra robbanj le mikor indulni kéne. Beetegen létezni is rossz, nem ám utazni!

Vigyázz, honnan eszel!

Az utcai büfékocsik és a csapvíz is heveny hasmenést okozhat egyes országokban. A helyiektől tudakoljuk meg biztonságos-e a csapvíz, illetve hol érdemes étkezni. Nem csak a kajától, de az állatoktól is jobb óvakodni. Ha megharap és veszett, bajban vagy, mert bizonyos országokban nagyon-nagyon nehéz hozzájutni a megfelelő vakcinához akkor is, ha ott magyar konzulátus vagy nagykövetség van.

A tünetek ha hazaérsz…

A gyomorpanaszok, szédülés, stb… alap dolgok, a szokatlan ételtől és a repülőúttól is lehet, de ha 1-3 napon belül nem csillapodik, akkor érdemes orvoshoz fordulni, mert könnyen lehet, hogy összeszedtél valamit.

(Forrás: Player)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼