Hirdetés ▼

Támogatás

Ijesztő közelségből rontott rá a turistákra a Stromboli tűzhányó – videó!

Az utóbbi 2000 évben folyamatosan jelét adja annak, hogy kitörhet, szinte bármikor. De ezidáig annyira veszélytelen volt, hogy a turisták felmehettek egészen a kráter pereméig, hogy onnan nézhessék meg milyen közelről ez a félelmetes szörnyeteg, azonban ezt a nyáron bekövetkezett halálos baleset után, amikor kicsit aktívabbá vált, egyszerűen beszüntették.

Azóta egyre hevesebb, sőt, nem rég az egyik oldalán elindult a lávafolyam is. Mostanában leginkább csak csónakokkal lehet megközelíteni a szigetet, de az is veszélyes mint azt a lenti videón láthatjuk. Most augusztus 28. -án elég erős kitörést észleltek egyébként a Firenzei Egyetem műszerei is, aminek következtében a hegy oldaláról a kőzetdarabokból és magmafolyadékból egyveleget alkotó piroklaszt-ár közel 200 km/h sebességgel száguldott a tenger felé.

A tűzhányók nem mindig rosszak:

Hurrá Földlakók, új szigetünk van! ” SzevaszFaszi.hu

A Tokiótól 940 kilométerre található Nisinosima-sziget egyre nagyobb a folyamatos vulkanikus tevékenységnek köszönhetően. Ez azért jó dolog, mert azt jelenti, hogy van esély újabb lakható területekre, és nem kell félnünk attól, hogy az elárasztott területek helyett nem lesz alternatíva. Tudjuk, hogy ez csak egy csepp a tengerben, de nézzük optimistán: sok csepp maga a tenger.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼