Támogatás

Elon Musk elektromos Tesla Pickupja sokkal futurisztikusabb, mint bármelyik Tesla eddig

Bár 2016 -ban még arról volt szó, hogy először a Tesla Model 3, Y és Semi Lorry fejlesztése az elsődleges cél, Elon Musk változtatott a terveken, mert a Ford és a GM is szorongatja őket elektromos pickupok fejlesztésével. Amerikában húzóágazat egyébként ez a kategória, és elektromos kivitelben ilyennel előrukkolni egy igazi aduász!

Ez a pickup más lesz, mint az átlag. Funkcionalitás szempontjából a Ford F-150-et felülmúlja és a gyorsaságával pedig a Porsche 911-et is lenyomja
– ígérte a Tesla vezérigazgatója egy nem rég elhangzott interjúban.

De nem csak erre tett ígéretet, hanem arra is, hogy az induló árat 50.000$ alatt tartja majd (ami kb. 15 millió forintnak felel meg), ezzel olcsóbb lesz mint a Ford F150 és a Rivian R1 T. Továbbá az ő szájából hangzott elm az is, hogy “nem lehet megfizethetetlen, mert ennyiért mindenkinek jár egy ilyen szuperkocsi”

(Ez egy ismeretlen török tervező elképzelése, mivel nincs hivatalos fotó még!)

A méretes akkupakk 650-800 kilométeres távra tudja egy töltéssel vinni a járgányt, persze egy ilyen autó esetében ez függ a terepviszonyoktól és a súlytól is amit vinnie kell. Az összkerekes modellben két elektromotor fog dolgozni, és kap egy dinamikus felfüggesztést is ami a 15 tonnás teherbírás lehetőségét is felveti majd.

(Ez egy ismeretlen török tervező elképzelése, mivel nincs hivatalos fotó még!)

A hivatalos bemutatóra még jócskán várnunk kell, de az már most biztos, hogy a belső tér igencsak nagy, legalább 6 személyes lesz. Azért vagyunk ennyire lelkesek az új pickup megjelenése kapcsán, mert tudjuk, hogy ami Elon Musk ígér az többnyire úgy is van:

Elon Musk balul sikerült rakétaprojektjei nagyon-nagyon drágák, de legalább egy látványos összeállítás készült róla ” SzevaszFaszi.hu

Az ember azt hinné, hogy a Tesla után már nincs semmi, ami egy embert érdekelhet. Pedig a Tesla atyja, Elon Musk nevéhez fűződik egyébként a PayPal is (ami önmagában elég ahhoz, hogy valaki ennyi pénzt “kiszórjon az ablakon”) és az új projektje, a SpaceX, aminek a rakétatesztjei az elmúlt 2-3 évben nem mentek egycsapásra.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!