Támogatás

TOP 5 film tavalyról, amit idén megint meg kell nézni!

2018 egy veszedelmesen jó év volt, már ami a mozizást illeti. Pár kiló popcorn -t felzabáltunk a vászon előtt ülve, azt pedig néhány hektoliter kólával öblítettük le. Nagyon sok jó filmet láthattunk, erre mi most egy ötös listával emlékszünk vissza. Íme, ezek azok, amiket mi újra megnéznénk:

Örökség

Egy igazi paráztató, családi horror-dráma, ami a műfajához képest rendkívüli látványvilággal fogadta a horror rajongókat. Az érdekessége a többi sablonos horrorral ellentétben, hogy nem tudod az elején merre tart a sztori, annyiféle végjátéka lehet a rettenetes történetnek. Ha először néznéd meg, nyugodtan támaszthatsz neki elvárásokat, biztos, hogy azokat is überelni fogja. Mi csak annyit tudunk erre mondani: EZ NAGYON DURVA!

Sztori: Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében.

Az első ember

Végre egy jó kis trailer érkezett Ryan Gosling legújabb filmjéhez ” SzevaszFaszi.hu

Az első ember egy igazán drámai történelmi film, ami izgalmasan dolgozza fel Neil Armstrong holdra szállásának eseményeit és előzményeit. A főszerepben Ryan Gosling, a rendezői székben pedig Damien Chazelle ülhetett, így lett a bemutatója alapján is várós mozi.

Mandy

A ’80 -as évek látványvilágát turbózták fel, és olyan remek színész őrül meg a filmben, mint Nicolas Cage. A mozi olyan jóra sikeredett, hogy teljesen megosztja a nézőket. Nincs olyan, aki azt mondja, “hát, egyszer nézhető, elmegy, semleges”. Legalább annyian utálják, mint amennyien szeretik, ez pedig emiatt az érdekes atmoszféra miatt van ami körbeveszi az egész filmet. Az első fél óra nagyjából egy művészfilmmel ér fel, aztán jön a buli. Az őrület legmélyebb sötétjében.

Sztori: Az Úr 1983. évében járunk, Red Miller és Mandy Bloom egy társadalomból kivonult, remeteként élő pár, akik a szeretetben és békében való létezés legmagasabb szintjére törekszenek. Egy napon azonban egy szadista szektavezető, Jeremiah Sand és kegyetlen bandája tör rájuk a világ mocskától eddig védett búvóhelyükön, ami elindítja Redet a bosszú vérgőzös, a pokol lángjaival szegélyezett, lázálomszerű útján.

Hang nélkül

Végre épkézláb előzetest kapott a Hang nélkül, és már alig várjuk az áprilisi premiert ” SzevaszFaszi.hu

A titokzatos előzetes után most végre egy kicsit tartalmasabb trailert kapott az ígéretes horror, és a sztori is letisztult. Már csak a premier kell a teljes boldogságunkhoz. Az egyik gyerekszínész (sajnos) maximálisan passzol a film szellemiségéhez, ami a csend köré épül. Millicent Simmonds fiatal korának megfelelően nincsenek nagy szerepei, így bizonyára senkinek sem ismerős.

Fekete Párduc

A MARVEL univerzum tavalyi egyik legnagyobb dobása volt. A hype jelentősen nagyobb volt, mivel rendhagyó módon a szuperhőst egy fekete fickó alakította. Manapság, főleg az Egyesült Államokban erősödő rasszizmus-hullám miatt az ilyenekre sokkal jobban felfigyelnek az emberek, ami marketingnek tök jó a MARVEL részéről. A kritikusok csak annyit mondtak rá, hogy végülis ez is hozzátett egy kicsit a MARVEL világához, de se több se kevesebb. Szerintünk a látványvilág itt is meghatározó, de mondjuk ez a MARVEL univerzum egyik ismérve, az egyre kiteljesedő sztori mellett. Összességében egy akciódús és látványos alkotás, amit nem szabad kihagyni.

Sztori: A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T’Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon. Ám mikor egy nagy hatalmú ellenség ismét feltűnik a színen, T’Challa királyként és a Fekete Párducként is próbára tétetik: a félelmetes összecsapás kimenetelén nem pusztán Wakanda, hanem az egész világ sorsa áll. Árulások és veszélyek közepette az ifjú uralkodónak maga mellé kell állítania szövetségeseit és felszínre kell engednie a Fekete Párduc minden erejét, hogy legyőzze ellenfeleit és biztonságban tudhassa népét.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!