Támogatás

A Mercedes megnyerte a 6. konstruktőri bajnok icímét

Matematikailag már eldőlt, hogy a Mercedes nyerte a konstruktőri világbajnokságot, miután Bottas megint nyert, ezúttal Japánban, mögötte Vettel és Hamilton végeztek.

Vettel indulhatott a pole pozícióból a remek időmérő után, úgy tűnik a Ferrari év végére kezdi összekapni magát, de ez már nagyon kevés ilyenkor. Vettel mögött csapattársa, majd a két Mercedes, 5. és 6. helyen pedig a Red Bullok indulhattak. A rajtot Bottas kapta el, mindkét Ferrari mellett elautózott.

Leclerc és Max Verstappen közt volt egy kis lökdösődés, utóbbi a 14. körben feladni kényszerült a versenyt, de Leclerc is próbált mindent megtenni, hogy ne repüljenek le alkatrészek az autójáról. Fél kézzel is ügyes a srác:

A kerékcserékkel most nem nagyon taktikáztak a csapatok, mindenki próbálta a csúcsformáját hozni, talán Hamilton esete a kivétel, akit a verseny előtt 10 körrel kihívtak egy utolsó kerékcserére, ott a lágy abroncsokat rakták fel az autójára. Hamilton iszonyatos tempóban kezdte el üldözni Vettelt, izgalmas néhány kör vette kezdetét. Eközben Bottas magabiztosan tartotta vezető pozícióját, és elsőként is haladt át a célvonalon.

Bottas mögött a második helyen Vettel, majd Hamilton, negyedikként nagy meglepetésre Albon, majd Sainz értek célba. Charles Leclerc csak a hatodik helyen végzett, mögötte Ricciardo, Gasly, Perez és Hulkenberg.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!