Támogatás

Ez a hibrid repülőgép forradalmasíthatja a légiközlekedést!

A Zunum Aero egy olyan repülőgép, ami amellett, hogy tiszta (tisztább), még nagy távolságot is képes megtenni, bár arra még jócskán várni kell, hogy kontinensek közt, óceánokat áthidalva közlekedjen.

Voltak korábban már kísérletezések tisztán elektromos repülőkkel, de a jelenlegi akkumulátor-technológia egyszerűen nem teszi lehetővé, hogy 3-400 kilométernél többet repüljenek, ez pedig egy repülőnél elfogadhatatlannak számít még egy kontinensen belül is. Ezért találták ki, hogy hibrid meghajtást alkalmaznak, bár nem annyira tiszta mint elektromos változatai, még így is sokkal barátságosabb mint a kerozinnal működő gépek.

Ezért találta ki a gyártó, hogy a 12 személyes kisgépet olyan elektromos motorok hajtják, amiket egy benzinmotor tölt folyamatosan, így tulajdonképpen elektromos hajtású, csak képbe került egy benzinmotor is. A gép, azt ígérik, hogy akár 1100 km -t is meg tud majd tenni, hogy ez a gyakorlatban is működik -e, arról infók nincsenek, mert az első tesztek tavaly kezdődtek, és ha minden jól megy akkor is csak 2022 -ben kerülhet forgalomba az első hibridgép.

Amellett, hogy tisztább kerozinos társainál, lényegesen olcsóbb is. Mérföldenként (1,6 km) mindössze 21 forintos költséggel lehet számolni fejenként, tehát egy Boston-Washington út megközelítőleg 140$ -ból kijön, ami átszámolva 40.000 Ft -ra jön ki.

Ez is érdekelhet:

San Francisco döntött: az ikonikus utcából is kizárja az autókat jövőre

A világutazók és életmód-magazinok utazás rovatjainak legmegszállottabb olvasói biztosan tudják mit jelent San Francisco -ban a Market Street. 2020 -tól hivatalosan is ki lesznek tiltva róla a magánjárművek, a továbbiakban csak gyalogosok és tömegközlekedési járművek mehetnek végig rajt. Az elsődleges célja ezzel a városvezetésnek az, hogy a 2017 -ben meghozott döntésnek köszönhetően biztonságosabbá váljon a street.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!