Hirdetés ▼

Ezt a 8 dolgot szokássá kell tenned ahhoz, hogy a mindennapok még könnyebbek legyenek!

„A kiválóság nem cselekedet, hanem szokás.” – Arisztotelész bölcs ember volt.

Fegyelem!

Akkor is csináld meg a feladataidat amik előrevisznek, ha épp semmi kedved hozzá. A siker nem kedv kérdése!

Megfelelően oszd be az időd!

Erről itt írtunk részletesebben:

Hat time-management tipp – hogy ne cseszd el az időd minden szarra ” SzevaszFaszi.hu

24 óra kevés. Minden vezető frászt kap attól, hogy egy nap csak 24 órából áll. Írók és üzletemberek adnak tippeket Neked. – Lénárt Viktor (vezérigazgató, tréner – Grow Group) – Pintér Antal (ügyvezető, tréner – Ad Sidera) – Oszkó Péter (angyal befektető – OXO labs, Power Angels) – Baranyai Attila (tréner – Develor) – Lévai Katalin (tréner – Human Telex Consulting Kft.)

Sportolj rendszeresen!

Már rengetegszer felhívtuk rá a figyelmet mi is, hogy a rendszeres sport kicsit kitakarítja az elméd, és javítja a koncentrációképességed.

Néha el kell engedned valami mást.

Meg kell értenie mindenkinek, hogy olykor inkább hívod a kertészt, vagy rendelsz valami gyorskaját, de az elsődleges feladataid nem éppen annyi ideig tartanak, mint azt tervezted. Time-management ide vagy oda, előfordul, hogy elhúzódnak a dolgok. Persze a mértékletességre is nagyon ügyelj, és ne menjen át éjszakába a meló!

Írj naplót!

Kicsit gyerekesnek tűnik, de ha naplóban vezeted azt, hogy milyen új szokásokat veszel/vettél fel, nagyon sokat számít. A motivációs trénerek is azt tanácsolják, hogyha az önfejlesztés mezejére lépsz, a lelki állapotod a pozitív történések leírásával, a céljaidat pedig célkitűzésekkel viheted a maximumra. Ugyanez a helyzet az új szokásokkal, amiket már holnaptól felveszel. Merthogy így teszel, ugye?

Bukni ér!

Nem kell tőle félni, a legnagyobbakkal is előfordul. A kudarc nem bukás. A kudarc egy újabb esély tanulni. Mind hibázunk, az emberi mivoltunk velejárója. “Csak az nem hibázik, aki nem is dolgozik” szokták mondani, és ezzel is nagyon egyet tudunk érteni. Persze ahhoz, hogy az apróbb hasalásokat, kisebb kudarcokat hasznunkra fordítsuk, kell egyfajta pozitív életszemlélet, amit most már nagyon sokan “tanítanak”.

A képernyő bezombít, ha nem vigyázol!

A mobil szinte hozzánk nőtt, a monitort pedig naphosszat tudjuk bámulni.

Három egyszerű módszer:

  • Ne csipogjon, ne zörögjön, ne villogjon túl sokat
  • Töltsd le a Pocketet, bármit azonnbal elmenthetsz, hogy később visszatérj rá
  • Kapcsold ki az ÖSSZES értesítést a mobilodon, és kapcsold be az 5 legfontosabb alkalmazásod értesítéseit.

Ennyire könnyű, és tényleg!

Szívj friss levegőt néha!

Ha elálmosodsz, csökken a produktivitás, elkalandozik a figyelmed, és a gondolataid is máshol járnak jobb ha szívsz egy kis friss levegőt és egyedül töltesz pár percet. Sokkal könnyebb visszazökkenni!

Ne légy irigy, oszd meg a többiekkel is!
Kapcsolódó cikkeink ▼