Hirdetés ▼

Bár csak 10 érvünk van a rendszeres sport mellett, nagyon megfontolandó

A rendszeres testmozgás témáját már boncolgattuk itt nem egyszer, tudjuk mennyire jót tesz az egészségnek, javítja a szexuális életünket és szinte 180 fokos fordulatot vesz az életed ha elkezdesz többet mozogni, gyakorlatilag jelentős életmódbeli változások következnek be.

Fokozza a dopamintermelődést!

A dopamin az a hormon ami a boldogságodat okozza. Minél több a dopamin a szervezetedben annál jobban érzed magad a bőrödben. A dopaminfüggőség az egyetlen jó dolog az életben.

Tuningolod az önbizalmad!

Eszedbe jutott már, hogy mások is látják majd rajtad milyen egészséges testben élsz? Az izomzat növekszik, esetleg megy le kicsit a pocakból előnyödre. Persze magadnak is bizonyítasz, mikor nagyobb súlyt emelgetsz mint egy évvel korábban, vagy leadtál pár hét alatt 10-15 kilót és nem szuszogva mászol fel a harmadikra, hanem fitten.

Jó dolog ha napi rendszerességgel futsz, de az sem mindegy, hogyan. Itt van 5 tipp a tökéletes edzéshez! ” SzevaszFaszi.hu

A legtöbben csak tavasztól-őszig járnak le az utcára futni, de a legkitartóbbak télen sem állnak le. A legszabadabb mozgásforma, mert akár konditeremben futópadon is csinálhatod. Azonban a meggondolatlan túlterhelés, a rossz cipő, vagy a megfelelő táplálkozás hiánya komoly gátakat szabhat, mi több, veszélyes is lehet! Csak fokozatosan!

Csökkenti a szorongást!

Több kutatás is kimutatta mennyire jó hatással van a stressz szintre. A depresszió is teljes mértékben elkerülhető megfelelő mennyiségű edzéssel.

Stresszpajzs!

A kezdő sportolók eleinte a sportot pozitív stresszként éli meg. Amennyiben kitartó vagy és folytatod az állandó kondíciónak hála védve leszel bármilyen külső stressztől is.

Kreativitás!

A megnövekedett oxigénáramlás következtében a jó ötleteid felszabadulnak, könnyebb a gondolkodás is. Határozottan jó dolog csak gondolkodásra használni a megnövekedett kreatív képességeket.

Több idő a pihenésre!

A többet sportoló emberek sokkal produktívabbak a mozgásszegény életmódot folytató embereknél, és így több idő is jut nekik az aktív pihenésre.

Sokkal jobb memóriát eredményez!

Egy memóriára irányuló kutatás szerint a rendszeres mozgásnak nem csak megelőző szerepe van, de a már bekövetkezett memóriaromlást is sikerrel kezeli.

Függőségek ellen is jó!

A sportolás közben megnövekedett dopamin mindenféle boldogságérzetet helyettesít. Legalábbis azt a fajta boldogságérzetet mindenképp amit mindenféle szerek, cigaretta, alkohol okoz.

Asztma ellen!

Az aktív sport erősíti a tüdőt és a hörgőket, így a már diagnosztizált asztmás betegségek mindennapi problémáit enyhíteni képes. De ha okos vagy, már sokkal előbb elkezded minthogy ez bekövetkezne.

Vérnyomás helyreállítás!

A vérerek is sportolnak, ha te is mozogsz. Napi fél óra és segít a magas vérnyomás kezelésében, és csökkenhet a stroke és szívinfarktus kialakulásának esélye is.

(Forrás: Igényesférfi)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼