Ha szereted a csokit, bizonyára sorscsapásként érint téged a hír. De azért jó hírünk is van: a szakemberek még nem ijedtek meg, szerintük van még remény.
Az M&M’s, a Twix és a Snickers gyártója szerint nagy a baj, és csak abban bízhat az emberiség (de főleg a gyártók), hogy a tudósok hamar kitalálnak valamit. Egy 2016-ban elvégzett vizsgálat szerint az éghajlatváltozás miatt veszélyben vannak a két nyugat-afrikai ország, Ghána és Elefántcsontpartban található kakaófák. Konkrétan a folyamatos emelkedő hőmérséklet a legnagyobb probléma. 2050-re olyan magas lesz a hőmérséklet az említett országokban, hogy a kakaótermesztést magasabban fekvő területekre kell majd átvinni, ami azonban nem valószínű, hogy kedvező hatást fog gyakorolni a növény túlélésére.
A Mars csokigyártó ezt viszont nem hagyja annyiban, és egymilliárd dollárt ajánlott fel a Kalifornia Egyetem kutatói számára, hogy azonnal kezdjenek el dolgozni az ügyön, és mentsék meg a kakaót! A Mars egyébként már évekkel ezelőtt azt mondta, hogy 2020 -ra komoly fennakadások lehetnek, mert a kereslet meg fogja haladni a kínálatot. A tudósok nem aggódnak, mert már vannak részeredményeik (másik kakaót termő növény, ami ellenáll a hőmérséklet drasztikus változásának), ráadásul szerintük még egy csomó idejük van.
(Forrás: Nuus)